Η Αθήνα «παγώνει» τα ΜΟΕ με την Τουρκία

Σε συνέχεια των μέτρων που σκοπεύει να πάρει η Αθήνα προκειμένου να βάλει τέλος στην προκλητική στάση της Τουρκίας, σήμερα έγινε γνωστό, ότι μετά από εντολή του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, οι συζητήσεις για τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης σε στρατιωτικό επίπεδο σταματούν με την γειτονική χώρα μέχρι νεωτέρας.

Να σημειωθεί ότι οι συζητήσεις ήταν προγραμματισμένο να ξεκινήσουν το αμέσως επόμενο διάστημα, ωστόσο δεν είχε καθοριστεί συγκεκριμένη ημερομηνία, ούτε και είχε διευκρινιστεί εάν αυτές θα διεξαγόταν στην Ελλάδα ή την Τουρκία.

Η ενέργεια αυτή από την πλευρά της Αθήνας, έρχεται ως απάντηση στην υπογραφή μνημονίου μεταξύ Τουρκίας και Λιβύης για τα θαλάσσια σύνορα, καθώς επίσης και την δημοσιοποίηση χαρτών με σκοπό την δημιουργία τετελεσμένων στη χάραξη θαλάσσιων ζωνών.

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας, θεωρούν ότι ο διάλογος που αφορά τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης με τη γείτονα, είναι περιττός μέχρι τουλάχιστον η τουρκική πλευρά να επανέλθει με πνεύμα δημιουργικό στις συγκεκριμένες συνομιλίες.

Τέλος, σημειώνεται ότι κατά την αυριανή συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν, ο Έλληνας πρωθυπουργός ξεκαθάρισε ότι θα θέσει όλα τα ζητήματα της τουρκικής προκλητικότητας στον Τούρκο πρόεδρο. «Θα θέσω στον πρόεδρο Ερντογάν όλα τα θέματα της τουρκικής προκλητικότητας. Θα μιλήσουμε με ανοιχτά χαρτιά. Και είναι προς το συμφέρον της Τουρκίας να αναδιπλωθεί από προκλητικές ενέργειες, καθώς η στάση της την οδηγεί σε διπλωματική απομόνωση» τόνισε χαρακτηριστικά ο Κ. Μητσοτάκης.