Η αξιοποίηση του τουριστικού προϊόντος της Α.Μ.Θ. στο επίκεντρο των επαφών του Χ. Θεοχάρη

Στη σημασία της λειτουργίας του Περιφερειακού Συμβουλίου Τουρισμού, δηλαδή του συμβουλευτικού οργάνου αποτελούμενο από τους αντιπεριφερειάρχες Τουρισμού όλης της χώρας το οποίο θα συνεδριάζει κάθε δύο μήνες, αναφέρθηκε από την Κομοτηνή ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης, στη διάρκεια συνέντευξης τύπου που παραχώρησε στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης μετά τη συνάντηση που είχε με τον περιφερειάρχη Χρήστο Μέτιο και τη σύσκεψη εργασίας με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς.
Ο υπουργός στις δηλώσεις του υπογράμμισε ότι επισκέπτεται την Περιφέρεια Α.Μ.Θ. για δυο λόγους: «ο ειδικός λόγος είναι η Σαμοθράκη για την οποία το υπουργείο μας εκπόνησε σε πολύ σύντομο χρόνο ένα ολοκληρωμένο σχέδιο στήριξης της τουριστικής ανάπτυξης του νησιού. Ο δεύτερος λόγος είναι η Περιφέρεια. Χαιρετίζω το ενδιαφέρον του περιφερειάρχη για τον τουρισμό και το γεγονός ότι αποτελεί πλέον αναπτυξιακή προτεραιότητα για την περιοχή που σήμερα είναι αναξιοποίητη τουριστικά. Συζητήσαμε για το τουριστικό προϊόν και τα πλεονεκτήματα της περιοχής. Η Περιφέρεια Α.Μ.Θ. είναι μια περιοχή που έχει τόσο αεροπορική όσο και οδική είσοδο και αυτό βοηθά στην επιμήκυνση της περιόδου και στη διαφοροποίηση του προϊόντος. Εμείς είμαστε εδώ για να συνδράμουμε με τεχνογνωσία αλλά και με προβολή της περιοχής. Ως υπουργείο, εστιάζουμε στην ποιότητα, στην αυθεντικότητα, στον τοπικό χαρακτήρα και στη διαφοροποίηση του τουριστικού προϊόντος».
Νωρίτερα, ο κ.  Θεοχάρης, συναντήθηκε με τον περιφερειάρχη, ο οποίος του περιέγραψε τις δράσεις που χρηματοδοτεί και υλοποιεί η Περιφέρεια στον τομέα του τουρισμού και οι οποίες έχουν σκοπό την ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς, του φυσικού περιβάλλοντος της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, την προσέλκυση επισκεπτών και τη στήριξη της τουριστικής επιχειρηματικότητας.
Στη συνέχεια, ο υπουργός και ο περιφερειάρχης συμμετείχαν σε σύσκεψη με εκπροσώπους της αυτοδιοίκησης και φορείς του τουρισμού από όλη την Περιφέρεια, παρουσία του αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού Θανάση Τσώνη και του αντιπεριφερειάρχη Καβάλας, Κώστα Αντωνιάδη.
Στη διάρκεια της συνέντευξης τύπου ο Χρήστος Μέτιος ανακοίνωσε, επίσης, ότι η Περιφέρεια Α.Μ.Θ. θα χρηματοδοτήσει εκ νέου τη διεξαγωγή του δημοσιογραφικού συνεδρίου στη Σαμοθράκη, καθώς και ενός συνέδριου για τον επαρχιακό Τύπο στην Κομοτηνή.

Β. Λωλίδης
Σημ.:Η φωτογραφία παραχωρήθηκε από την Περιφέρεια ΑΜΘ. 
 

©Πηγή: amna.gr