Η Δαμασκός καλεί σε επίσημο έλεγχο για την επίθεση στην Ντούμα

Η συριακή κυβέρνηση κάλεσε νωρίτερα τους επιθεωρητές του διεθνή οργανισμού για τα χημικά όπλα που εδρεύει στην Ολλανδία, προκειμένου να πραγματοποιήσει έλεγχο για την επίθεση στην συριακή πόλη Ντούμα. Η ενέργεια αυτή έχει κύριο σκοπό την αποτροπή οποιασδήποτε δυτικής στρατιωτικής δράσης στην περιοχή.

Υπενθυμίζεται ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τράμπ προειδοποίησε τη Δευτέρα για μια πιθανή στρατιωτική δράση στην περιοχή λόγω της χρήσης χημικών όπλων. Μάλιστα για το θέμα αυτό, ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε ότι ο πρόεδρος δεν θα ταξιδέψει τελικά την Παρασκευή στη Σύνοδο Κορυφής της Αμερικής στο Περού προκειμένου να επικεντρωθεί σε αυτό το ζήτημα.

Η κυβέρνηση της Συρίας και η Ρωσία δήλωσαν από την πλευρά τους ότι δεν υπάρχουν στοιχεία για την εν λόγω αεροπορική επίθεση και ότι ο ισχυρισμός ήταν ανυπόστατος.

Τι αναφέρει το πρακτορείο ειδήσεων της Συρίας

Το επίσημο συριακό πρακτορείο ειδήσεων ανέφερε νωρίτερα με ανακοίνωσή της, επικαλούμενη μια επίσημη πηγή του Υπουργείου Εξωτερικών της χώρας ότι «Η Συρία ενδιαφέρεται να συνεργαστεί με το ΟΑΧΟ για να αποκαλύψει την αλήθεια πίσω από τους ισχυρισμούς ορισμένων δυτικών χωρών που σκοπό έχουν με αυτόν τον τρόπο να δικαιολογήσουν τις επιθετικές προθέσεις τους».

Στη Μόσχα ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ δήλωσε ότι το Κρεμλίνο θα υποβάλει ψήφισμα στο Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών το οποίο θα προτείνει την διερεύνηση από πλευρά του OAXO της υποτιθέμενης επίθεσης.