Οι επιπτώσεις στις πωλήσεις αυτοκινήτων στο Ηνωμένο Βασίλειο, λόγω της αβεβαιότητας του Brexit

Ανάμεσα στους τομείς της αγοράς στο Ηνωμένο Βασίλειο, που επηρεάζονται εξαιτίας της αβεβαιότητας για το Brexit, είναι και ο κλάδος του αυτοκινήτου. Στο Ηνωμένο Βασίλειο καταγράφεται επιβράδυνση της αγοράς των καινούργιων αυτοκινήτων. Τον Σεπτέμβριο, οι δείκτες των πωλήσεων δεν συμβάδισαν με τους δείκτες στις ισχυρότερες ευρωπαϊκές αγορές.

Οι πωλήσεις νέων αυτοκινήτων αυξήθηκαν μόλις κατά 1,3%. Τον περασμένο μήνα, ο συνολικός όγκος των αυτοκινήτων που κυκλοφόρησαν στους δρόμους έφτασε τις 343.255 μονάδες. Η αύξηση ήταν μικρή σε σύγκριση με άλλες ευρωπαϊκές αγορές, καθώς οι καταναλωτές μειώνουν τις αγορές τους, εξαιτίας της αβεβαιότητας που έχει δημιουργήσει το Brexit, αναφέρει το Automotive News Europe.

Αντίθετα, η αγορά του αυτοκινήτου στη Γαλλία και στη Γερμανία παρουσίασαν αύξηση 17% και 22%, αντίστοιχα.

Οι πωλήσεις στις περισσότερες αγορές της ΕΕ αυξήθηκαν σημαντικά τον περασμένο μήνα, σε σύγκριση με το αντίστοιχο περσινό μήνα. Το Σεπτέμβριο του 2018, οι νέοι κανόνες έγκρισης τύπου WLTP έκαμψαν τη ζήτηση. Το Σεπτέμβριο του 2018, οι πωλήσεις του Ηνωμένου Βασιλείου υποχώρησαν περισσότερο από 20%, καθώς οι ισχύοντες κανόνες εκπομπών WLTP τέθηκαν σε ισχύ στην Ευρωπαϊκή Ένωση, διακόπτοντας τη διαθεσιμότητα ορισμένων οχημάτων και προτρέποντας μερικές αυτοκινητοβιομηχανίες να προσφέρουν κίνητρα πωλήσεων πριν από την αλλαγή.

Η αύξηση του περασμένου μήνα προκλήθηκε από τη ζήτηση στις εταιρικές πωλήσεις, Οι ιδιωτικές πωλήσεις δεν είχαν την αναμενομένη κίνηση. Στο Ηνωμένο Βασίλειο, κάθε χρόνο τον Σεπτέμβριο, καταγράφεται υψηλή ανοδική τάση στις πωλήσεις, κάτι που δεν συνέβη φέτος.

©Πηγή: amna.gr