Η FIFA για την Παγκόσμια Ημέρα για την Ψυχική Υγεία

Η FIFA, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για την Ψυχική Υγεία (10/10), θέλησε να τονίσει τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι ποδοσφαιριστές, εστιάζοντας περισσότερο στην φυσική κατάσταση τους, παραμελώντας συχνά την ψυχική υγεία τους.

Όπως σημειώνει στην ιστοσελίδα της η παγκόσμια ομοσπονδία ποδοσφαίρου, «ακόμη και σε επίπεδο ελίτ, οι ποδοσφαιριστές μπορούν να υποφέρουν από θέματα ψυχικής υγείας, όπως μπορεί να επιβεβαιώσει ο Κροάτης πρώην διεθνής, Ντάριο Σίμιτς».

Πράγματι, η επιτυχία δεν είναι εγγύηση της ευτυχίας. Η αμυντικός της Άρσεναλ από την Σκωτία, Έμα Μίτσελ, μοιράστηκε τη δική της εμπειρία, σημειώνοντας τη σημασία της ομιλίας για την ψυχική υγεία.

«Κοιτάζοντας πίσω, είχα μια πραγματικά χαμηλή διάθεση, μια σταθερή πίεση που καθόταν στο στήθος μου και δεν ήμουν σίγουρη τι ήταν. Είμαι αρκετά τυχερή που βρίσκομαι σε μια ομάδα όπως η Άρσεναλ, που μου προσέφερε ψυχολογική στήριξη αμέσως και μου έδωσε χρόνο. Ξόδεψα πολύ χρόνο με τον ψυχολόγο, ανακαλύπτοντας από πού προέρχονταν τα συναισθήματα αυτά. Είναι σημαντικό κάθε παίκτης να έχει την ευκαιρία να μιλήσει με έναν επαγγελματία, αν χρειάζεται βοήθεια. Αυτό πρέπει να επιδιώξουμε, διότι η πνευματική ευημερία είναι εξίσου σημαντική με τη φυσική κατάσταση, όταν πρόκειται να αγωνιστούμε στο υψηλότερο επίπεδο»…

 

©Πηγή: amna.gr