Η Φινλανδία ανοίγει τα σύνορα για Ελλάδα και Κύπρο

Τα σύνορά της με την Ελλάδα και την Κύπρο ανοίγει η Φινλανδία, μετά την επιτυχημένη διαχείριση της κρίσης του κορονοϊού.

Έτσι από τις 13 Ιουλίου η Φιλναδία ανοίγει τα σύνορά της με την Ελλάδα, την Κύπρο και άλλες δέκα ευρωπαϊκές χώρες.

Τη λίστα των χωρών για τις οποίες ανοίγουν τα σύνορα ανέγνωσε η υπουργός Εσωτερικών της Φινλανδίας Μαρία Οχισάλο, μιλώντας στους δημοσιογράφους την Τρίτη: “Ιταλία, Αυστρία, Ελλάδα, Λιχτενστάιν, Γερμανία, Σλοβακία, Σλοβενία, Ελβετία, Ουγγαρία. Επιπλέον, από τις χώρες που δεν ανήκουν στη ζώνη Σένγκεν: Κροατία, Κύπρος και Ιρλανδία. Πρέπει να σημειώσουμε ότι αυτή δεν είναι η τελική λίστα, οι οριστικές αποφάσεις θα ληφθούν σύμφωνα με τα επικαιροποιημένα επιδημιολογικά στοιχεία”.

Ο Υπουργός Εσωτερικών της Φινλανδίας απέφυγε κάθε αναφορά στην τουριστική σεζόν και διευκρίνισε ότι το κριτήριο για την άρση των περιορισμών είναι αυστηρά επιδημιολογικό: “Οι συνοριακοί έλεγχοι και οι περιορισμοί αίρονται για εκείνες τις χώρες της ΕΕ και του Σένγκεν, οι οποίες, τις τελευταίες 14 ημέρες, είχαν λιγότερα από οκτώ κρούσματα ανά 100.000 κατοίκους”, τονίζει η υπουργός Εσωτερικών Μαρία Οχισάλο.

© politic.gr