Η Google αντικαθιστά το emoji «πιστόλι» με… νεροπίστολο

Τα συχνά κρούσματα βίας και οι φωνές κατά της οπλοκατοχής στις ΗΠΑ δεν άφησαν ανεπηρέαστες μεγάλες εταιρείες, όπως η Google, η οποία αποφάσισε να αντικαταστήσει το emoji «πιστόλι» με ένα… νεροπίστολο.

Ήδη αρκετές ακόμη εταιρείες έχουν προβεί σε ανάλογες ενέργειες, καταργώντας τα emoji που απεικόνιζαν πιστόλια. Πρόκειται για εικονίδια που χρησιμοποιούνται σε συνομιλίες και αναρτήσεις στα social media και που οι εταιρείες έκριναν πως θα ήταν ανάρμοστο να απεικονίζουν κάποιο όπλο.

Και η Google υιοθέτησε το emoji νεροπίστολο

Τελευταία εταιρεία που, σύμφωνα με την Emojipedia, υιοθέτησε το «νεροπίστολο» είναι η Google. Το καινούργιο σχέδιο emoji θα είναι διαθέσιμο σε συσκευές Android μέσω της «βιβλιοθήκης» EmojiCompat της Google, η οποία επιτρέπει ενημερώσεις των emojis ανεξάρτητα από τις ενημερώσεις OS. Βεβαίως, αυτό το καινούργιο σχέδιο θα έλθει και ως αναπόσπαστο κομμάτι των καινούργιων ενημερώσεων OS από την Google.

Όλοι είχαν ξαφνιαστεί το 2016, όταν η Apple, εν μία νυκτί, είχε αντικαταστήσει το emoji της «πιστόλι» με ένα emoji «νεροπίστολο».

Τώρα, όμως, είμαστε στο 2018, το τοπίο έχει αλλάξει. Η WhatsApp άλλαξε τη «γραμματοσειρά» emoji για τα Android, και παρουσίασε «νεροπίστολο». Η Samsung εμφάνισε ένα παιδικό παιχνίδι-πιστολάκι με τη διάθεση του λογισμικού της για το 2018, που συνοδεύει το καινούργιο Galaxy S9. Το Twitter ανέβηκε στο κάρο, με την τελευταία εκδοχή της σειράς Twemoji, στις αρχές Απριλίου. Εκπρόσωπος Τύπου του Facebook επιβεβαίωσε στην Emojipedia πως ένα «νεροπίστολο» θα αντικαταστήσει το «πιστόλι» στις πλατφόρμες fb.

Τέλος, η Microsoft, η πρώτη που το 2013 είχε εμφανίσει παιδικό παιχνίδι-πιστολάκι (και το αντικατέστησε με emoji «πιστόλι», το 2016), ανακοίνωσε ότι σε επόμενη έκδοση των Windows 10 θα αντικαταστήσει αυτό το emoji με ένα παιδικό παιχνίδι-διαστημικό πιστολάκι, και έδωσε στη δημοσιότητα μια πρώτη εικόνα του πώς θα είναι το emoji της. Σημαντική εξέλιξη, μιας και ο εθισμός στις μικρές ηλικίες είναι ισχυρότατος.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ