Οι γυναίκες των HΠΑ συνεχίζουν ενάντια σε διακρίσεις σε μισθούς και συνθήκες εργασίας

 
    Οι γυναίκες της εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου των ΗΠΑ, επέστρεψαν εχθές στο δικαστήριο προσπαθώντας να αντιμετωπίσουν τους ισχυρισμούς της εθνικής ομοσπονδίας, πως ορισμένες παίκτριες κερδίζουν περισσότερα από τους άνδρες συναδέλφους τους.

    Και τα 28 μέλη της εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου γυναικών των ΗΠΑ, είχαν καταθέσει αγωγή εναντίον της ομοσπονδίας ποδοσφαίρου των ΗΠΑ για διακρίσεις λόγω φύλου τον Μάρτιο, σε μια δίκη που περειλάμβανε καταγγελίες σχετικά με τους μισθούς και τις συνθήκες εργασίας.
 
    Η διαμεσολάβηση μεταξύ των δύο πλευρών, σταμάτησε τον Αύγουστο, εβδομάδες μετά την ανακοίνωση του προέδρου της  ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας Κάρλος Κορδέιρο, σε ανοικτή επιστολή, ότι η ομοσπονδία έχει καταβάλει περισσότερα χρήματα στην ομάδα των γυναικών από ό, τι στους άνδρες τα τελευταία χρόνια.
 
    «Κατά την διάρκεια της καταγγελίας, η εθνική ομάδα γυναικών έχει παίξει πολύ περισσότερα παιχνίδια από την εθνική ομάδα των ανδρών και έχει συγκεντρώσει καλύτερα αποτελέσματα, συμπεριλαμβανομένης της κατάκτησης δύο Παγκοσμίων Κυπέλλων», ανέφεραν οι ενάγοντες εχθές. «Αυτός είναι ο μόνος λόγος για τον οποίο οι τέσσερις εκπρόσωποι των γυναικών της Εθνικής Ομάδας κατάφεραν να κερδίσουν περισσότερα χρήματα από τα μέλη της εθνικής ομάδας των ανδρών».
 
    Οι τέσσερις παίκτριες, Μέγκαν Ραπινόου, Τσάρλι Λόιντ, Άλεξ Μόργκαν και Μπέκι  Σόρμπουρν, θα είχαν κερδίσει πολύ περισσότερα σύμφωνα με την πολιτική μισθοδοσίας της ομάδας των ανδρών, ισχυρίστηκαν οι ενάγοντες στην κατάθεση.

    Ένας εκπρόσωπος της αμερικανικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας δήλωσε ότι τα μέλη της εθνικής ομάδας των ανδρών έχουν την ευκαιρία να κερδίσουν μεγαλύτερα μπόνους, αλλά δεν λαμβάνουν εγγυημένα χρήματα βάση συμβολαίων…
 

©Πηγή: amna.gr