Οι ηγέτες της Γερμανίας γιορτάζουν 29 χρόνια ενότητας με τελετές στο Κίελο

Η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ και ο πρόεδρος της χώρας Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ βρίσκονται σήμερα στο Κίελο της βόρειας Γερμανίας για τελετές που σηματοδοτουν την επέτειο της επανένωσης της χώρας, η οποία πραγματοποιήθηκε πριν από 29 χρόνια.

Στη Χρυσή Βίβλο της πόλης υπέγραψαν επίσης ο πρόεδρος της Μπούντεσταγκ Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και ο πρωθυπουργός του κρατιδίου Σλέσβιχ-Χολστάιν Ντάνιελ Γκίντερ. Στη συνέχεια επρόκειτο να συμμετάσχουν σε οικουμενική λειτουργία, ενώ θα ακολουθούσε επίσημη τελετή στη διάρκεια της οποίας θα εκφωνούσαν ομιλίες οι Μέρκελ και Γκίντερ.

Οι εθνικοί εορτασμοί της Ημέρας της Γερμανικής Ενότητας φιλοξενούνται παραδοσιακά από το κρατίδιο που έχει την προεδρία της Μπουντεσρατ, της άνω βουλής του γερμανικού κοινοβουλίου, και αυτή τη στιγμή είναι το Σλέσβιχ-Χολστάιν.

Στις 9 Νοεμβρίου, η Γερμανία τιμά τα 30 χρόνια από την κατάρρευση του Τείχους του Βερολίνου, η οποία έδωσε ώθηση στη διαδικασία που οδήγησε στην επανένωση της Ανατολικής με τη Δυτική Γερμανία στις 3 Οκτωβρίου 1990.

 

©Πηγή: amna.gr