ΙΝΤΙΜΕ (Φωτ. αρχείου)

«Η κυβέρνηση οδηγεί τη ΔΕΗ στη χρεοκοπία»

Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε πριν από λίγο από το βήμα της Βουλής ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης. Αφορμή, η συζήτηση του νομοσχεδίου του υπουργείο Περιβάλλοντος για την πώληση των λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ -το οποίο αναμένεται να ψηφιστεί απόψε.

«Το 2014 η τότε αντιπολίτευση του ΣΥΡΙΖΑ κατακεραύνωνε το σχέδιο Σαμαρά για τη μικρή ΔΕΗ. Μιλούσε για έγκλημα. Η κυβέρνηση εξαπατά τους πολίτες, κλείνει το μάτι στους πιθανούς αγοραστές των λιγνιτικών μονάδων. Η κυβέρνηση χρεώνει την κοινωνία και ζημιώνει την χώρα. Η κυβέρνηση οδηγεί νομοτελειακά τις τιμές του ηλεκτρικού ρεύματος σε αύξηση και υπονομεύει το μέλλον της ΔΕΗ. Την οδηγεί ένα βήμα πριν την χρεοκοπία», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.

Κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «εκποιεί με το νομοσχέδιο μονάδες της ΔΕΗ, τις πιο κερδοφόρες αφού προηγουμένως έχει καταδικάσει σε υπολειτουργία κατά 40% την πιο σύγχρονη μονάδα της ΔΕΗ στη Μεγαλόπολη».

“Η κυβέρνηση χαντακώνει τη ΔΕΗ”

«Η ΔΕΗ θα μείνει με λιγότερο ανταγωνιστικές μονάδες κατόπιν της πώλησης των λιγνιτικών μονάδων. Η κυβέρνηση χαντακώνει τη ΔΕΗ. Το μόνο που θα μείνει στη ΔΕΗ για να είναι ανταγωνιστική είναι τα τιμολόγια».

«Το νομοσχέδιο για τη ΔΕΗ αποτελεί την ταυτότητα της κυβέρνησης: Στο ονοματεπώνυμο γράφει Τσίπρας-Καμμένος. Στα χαρακτηριστικά, Ψέμα-Λαϊκισμός-Τυχοδιωκτισμός. Και στη φωτογραφία της, έχει τα δικά σας πρόσωπα, βουλευτές των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ».

Αναφερόμενος στις γαλλικές φρεγάτες ο πρόεδρος της ΝΔ είπε: «Eίναι πρωτοφανές αλλά να λέει ο κ Τσίπρας, άλλα ο κ. Καμμένος, κι άλλα ο κ. Κουβέλης. Δεν μπορώ να φανταστώ ότι ο πρωθυπουργός στην συνομιλία του με τον κ. Μακρόν χάθηκε ξανά στη μετάφραση. θα πρέπει να καταλάβετε ότι η εξωτερική πολιτική και η άμυνα της χώρας δεν είναι παιχνίδι».