Οι λιανικές πωλήσεις στο Χονγκ Κονγκ σημείωσαν τη μεγαλύτερη καταγεγραμμένη μείωσή τους τον Οκτ.

Χονγκ Κονγκ (Xinhua) – Οι λιανικές πωλήσεις στο Χονγκ Κονγκ σημείωσαν τον Οκτώβριο τη μεγαλύτερη μείωση που έχουν καταγράψει ποτέ καθώς η παρατεταμένη κοινωνική αναταραχή συνεχίζει να πλήττει το καταναλωτικό κλίμα και να διαταράσσει μια σειρά από κλάδους της οικονομίας, όπως ο τουρισμός.

Η αξία των συνολικών λιανικών πωλήσεων τον Οκτώβριο διαμορφώθηκε, με βάση τις πρώτες εκτιμήσεις, στα 30,1 δισεκ. δολάρια Χονγκ Κονγκ (περίπου 3,84 δισεκ. δολάρια ΗΠΑ), σημειώνοντας πτώση κατά 24,3% σε σχέση με ένα χρόνο νωρίτερα, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε σήμερα η κυβέρνηση της Ειδικής Διοικητικής Περιοχής του Χονγκ Κονγκ. Εκπρόσωπος της κυβέρνησης απέδωσε τη μείωση του Οκτωβρίου στον αντίκτυπο των βίαιων επεισοδίων. 

Οι πωλήσεις κοσμημάτων, ρολογιών και δώρων αξίας υπέστησαν το μεγαλύτερο πλήγμα, σημειώνοντας πτώση 42,9% σε ετήσια βάση τον Οκτώβριο. Οι πωλήσεις ενδυμάτων και υποδημάτων σημείωσαν βουτιά 37% ενώ των φαρμάκων και των καλλυντικών κατά 33,5%. 

Για τους πρώτους 10 μήνες του έτους, η αξία των συνολικών λιανικών πωλήσεων μειώθηκε κατά 9% συγκριτικά με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο. 

ΤΦ

©Πηγή: amna.gr