Η «μπλε φάλαινα» πίσω από τη «βουτιά» του 17χρονου;

Το θανατηφόρο και μακάβριο παιχνίδι αυτοκτονίας «μπλε φάλαινα» θεωρεί η αστυνομία υπεύθυνο για τη «βουτιά» του 17χρονου στη Μυτιλήνη.

Ο νεαρός στάθηκε τυχερός, καθώς κατά την πτώση του από το δεύτερο όροφο της πολυκατοικίας όπου διαμένει με την οικογένειά του, υπέστη κατάγματα στο πόδι, όχι όμως σοβαρές κακώσεις στο κεφάλι.

Μάλιστα μετά τη χειρουργική επέμβαση που υποβλήθηκε η κατάστασή του ήταν σταθερή, με τον 17χρονο να έχει επικοινωνία.

Εξετάζουν τον υπολογιστή του

Ο φορητός υπολογιστής του νεαρού παραδόθηκε στην αστυνομία και στάλθηκε σε ειδικά εργαστήρια, προκειμένου να ελεγχθούν οι διαδικτυακές επικοινωνίες του νεαρού πριν την πτώση του.

Η εξάπλωση αυτού του παιχνιδιού είναι πολύ μεγάλη τα τελευταία χρόνια, με 130 επιβεβαιωμένες αυτοκτονίες την τελευταία διετία.

Στην Ελλάδα τον τελευταίο χρόνο υπήρξαν δύο κρούσματα, με ένα κορίτσι από την Κατερίνη και ένα από τη Θεσσαλονίκη να μπαίνουν σε αυτή τη θανατηφόρα διαδικασία. Ευτυχώς χωρίς να την… πληρώσουν με τη ζωή τους.

Πίσω από το παιχνίδι βρίσκονται άτομα που ζητούν από τους νέους, οι οποίοι αποφασίζουν να λάβουν μέρος στο παιχνίδι, να ακολουθήσουν τις οδηγίες που θα λάβουν.

Μόλις το θύμα ξεκινήσει να λαμβάνει μέρος στο παιχνίδι και βρεθεί σε συνομιλία με τον διαχειριστή του, αμέσως του δίνεται μια λίστα με 50 προκλήσεις που οφείλει να φέρει σε πέρας κατά τη διάρκεια της μέρας του.

Οι προκλήσεις αυτές μπορεί αρχικά να είναι σχετικά απλές, όπως για παράδειγμα το άκουσμα ενός τραγουδιού ή η παρακολούθηση ενός συνταρακτικού βίντεο, αλλά έπειτα θα ξεκινήσουν να περιλαμβάνουν και πιο επικίνδυνες αποστολές, όπως αγορά όπλων και διάφορων αιχμηρών αντικειμένων.