Η νέα Kawasaki Z H2 σηματοδοτεί νέα εποχή στην κατηγορία Hypernaked

Όταν το 1972 η Kawasaki Super Four Z1 ξεκίνησε τις πωλήσεις της κανείς δεν φαντάζονταν την μεγάλη απήχηση που θα είχε στους φίλους της μοτοσικλέτας. Σήμερα η εταιρεία κοιτάζοντας το μέλλον κατασκεύασε την Z H2. Αξιοποιώντας τη σημαντική εμπειρία της με τις Ninja H2 και Ninja H2R, η Kawasaki δημιούργησε την απόλυτη Hypernaked Z H2, ωθώντας τον κόσμο της μοτοσικλέτας σε νέα κατεύθυνση.

Τη μεγαλύτερη προσοχή συγκεντρώνει ο 4-κύλινδρος κινητήρας των 998 κ.εκ. που είναι εξοπλισμένος με τον ενσωματωμένο υπερσυμπιεστή που έχει κατασκευάσει η Kawasaki. Με ισχύ που φτάνει τους 200 ίππους, το μεγάλο πλεονέκτημα του κινητήρα είναι η μεγάλη δύναμη και ροπή, καθώς και η συναρπαστική αίσθηση οδήγησης. Έτσι, ενώ η Z H2 σχεδιάστηκε για να είναι ελκυστική στους έμπειρους αναβάτες, η συνολική ευκολία στον χειρισμό την καθιστά προσβάσιμη στο ευρύ κοινό.

Τα στυλιστικά στοιχεία που διακρίνονται είναι ο φωτισμός LED που περιλαμβάνει τα φλας και το φως της πινακίδας κυκλοφορίας. Η ευανάγνωστη οθόνη οργάνων TFT είναι άμεσα αναγνωρίσιμη και το σύστημα γρήγορου ανεβάσματος και κατεβάσματος ταχυτήτων που σχεδιάστηκε προσεκτικά από τους μηχανικούς αποτελεί σημαντική προσθήκη στη μοτοσικλέτα. Από το αριστερό χειριστήριο γίνεται η ρύθμιση του cruise control που υπάρχει στον βασικό εξοπλισμό, καθώς και ο χειρισμός άλλων λειτουργιών που εστιάζουν στον αναβάτη.

Η μοτοσικλέτα θα κυκλοφορήσει τους πρώτους μήνες του 2020 και η τιμή της θα ανακοινωθεί αργότερα.

Κ.Π.

©Πηγή: amna.gr