Η Nissan δοκιμάζει ηλεκτρικό αυτοκίνητο με τεχνολογία διπλού μοτέρ και σύστημα ελέγχου σε όλους τους τροχούς

Μια νέα τεχνολογία πρόκειται να εφαρμόσει σύντομα στα αυτοκίνητά της η Nissan. Όπως αποκάλυψε η εταιρεία, χρησιμοποιεί αυτές τις μέρες ένα δοκιμαστικό αυτοκίνητο υψηλών επιδόσεων με διπλό μοτέρ και σύστημα ελέγχου και στους τέσσερις τροχούς.

Το ηλεκτρικό Nissan LEAF e + στο οποίο γίνονται οι δοκιμές, διαθέτει ενισχυμένο σύστημα μετάδοσης της κίνησης σε όλους τους τροχούς που τροφοδοτούνται από δύο κινητήρες υψηλής ισχύος εμπρός και πίσω. Το αποτέλεσμα είναι το αυτοκίνητο να διαθέτει εξαιρετική ποιότητα κύλισης, πηγαίνοντας την οδήγηση σε άλλα επίπεδα.

Χρησιμοποιώντας χωριστούς εμπρός και πίσω ηλεκτρικούς κινητήρες, το κινητήριο σύνολο παράγει μέγιστης ισχύος 227 κιλοβάτ και μέγιστης ροπής 680 Nm. Οι οδηγοί μπορούν να επωφεληθούν από το σύστημα ελέγχου των τεσσάρων τροχών σε όλες σχεδόν τις οδικές συνθήκες, αυξάνοντας τις οδηγικές επιδόσεις τους. Αυτή η τεχνολογία βοηθά τους επιβάτες να μην αναταράσσονται, με αποτέλεσμα να μειώνονται οι πιθανότητες για ναυτία και σχετική δυσφορία. Εκτός από τη βελτιστοποίηση της κατανομής ροπής στους εμπρός και πίσω τροχούς, το σύστημα εφαρμόζει ανεξάρτητο έλεγχο φρένων σε κάθε έναν από τους τέσσερις τροχούς για να μεγιστοποιήσει την πλευρική δύναμη που παράγεται από κάθε ελαστικό. Αυτό επιτρέπει στους οδηγούς να απολαμβάνουν τις στροφές με ελάχιστες διορθώσεις στο σύστημα διεύθυνσης.

Κ.Π.

©Πηγή: amna.gr