«Η Περιφέρεια Αττικής στηρίζει τα Άτομα με Αναπηρία και θα συμβάλει, με συγκεκριμένες δράσεις, στη διασφάλιση της ισότιμης θέσης τους στην κοινωνία»

Tη σύσταση Μόνιμης Επιτροπής Συνεργασίας, αποτελουμένη από στελέχη της Περιφέρειας Αττικής και εκπροσώπους των συμπολιτών μας με κινητικά και άλλα προβλήματα, για την υλοποίηση έργων και δράσεων που θα κατοχυρώνουν τα δικαιώματά τους, ανακοίνωσε ο περιφερειάρχης Γ. Πατούλης, με αφορμή τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία.
«Θα διευρύνουμε τη συνεργασία μας για να στηρίξουμε τα δίκαια αιτήματά τους και να συμβάλουμε με κάθε δυνατό τρόπο, όχι πια στη διεκδίκηση αλλά στην κατοχύρωση του δικαιώματός τους για ισότητα, για βελτίωση της ποιότητας ζωής τους, για ενθάρρυνση της συμμετοχής τους στην κοινωνική και πολιτική ζωή», τόνισε ο περιφερειάρχης προσθέτοντας: «Ο ρόλος της τοπικής αυτοδιοίκησης είναι καθοριστικός στην αντιμετώπιση αυτής της πρόκλησης, δηλαδή της δημιουργίας μιας κοινωνίας που θα χαρακτηρίζεται από συνοχή, δικαιοσύνη και ισότητα των ευκαιριών».
Για τη σημασιολογία της ημέρας, ο κ. Πατούλης επισήμανε ότι αποτελεί ευκαιρία τόσο επικαιροποίησης των θέσεών μας όσο και δρομολόγησης συγκεκριμένων δράσεων για τη διασφάλιση της ισότιμης θέσης τους στην κοινωνία. 
Υπογράμμισε ότι το ενδιαφέρον πρέπει να είναι διαρκές και καθημερινό, ενώ αναφερόμενος στο σοβαρό ζήτημα της «προσβασιμότητάς τους», χαρακτήρισε «αδιανόητο», μία χώρα μέλος της ΕΕ, όπως είναι η Ελλάδα, να μην μπορεί να διασφαλίσει την ισότιμη συμμετοχή αυτών των ανθρώπων στον κοινωνικό ιστό και να τους αναγκάζει να ζουν σε «αφιλόξενες» πόλεις.
«Η άρση των κοινωνικών ανισοτήτων απαιτεί πολυεπίπεδη παρέμβαση και ανάπτυξη συνεργασιών κατά την άσκηση της κοινωνικής πολιτικής, προκειμένου να διασφαλίζεται η κοινωνική ισορροπία και συνοχή», κατέληξε ο κ. Πατούλης. 
 

©Πηγή: amna.gr