Η Ρεάλ με 5,8 δισ ευρώ στην κορυφή εσόδων της 10ετίας

    Η Ρεάλ Μαδρίτης με έσοδα 5,821 δισεκατομμύρια ευρώ είναι ο σύλλογος που έβαλε τα περισσότερα χρήματα στα ταμεία του την δεκαετία που ολοκληρώνεται απόψε. 
    Μία δεκαετία που το ποδόσφαιρο άλλαξε ειδικά από οικονομική άποψη. Και στο τέλος της οι δυο τελευταίοι αγγλικοί τελικοί σε Europa και Champions League, επιβεβαίωσαν τον ρόλο της Premier League ως οικονομικής δύναμης, στέλνοντας το δικό της μήνυμα. 
    Βέβαια, σύμφωνα με την έρευνα της ιταλικής ιστοσελίδα calcioefinanza, μπορεί ακόμα καμία αγγλική ομάδα να μην βρίσκεται ανάμεσα στις δυο πρώτες θέσεις, σχετικά με τα έσοδα, αφού την Ρεάλ Μαδρίτης ακολουθεί η Μπαρτσελόνα με 5,565 δισ ευρώ, αλλά υπάρχουν δύο στην πρώτη πεντάδα. Θέση στο βάθρο έχει η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με 5,294 δισ ευρώ, ενώ την πρώτη πεντάδα συμπληρώνουν Μπάγερν (4,487 δις ευρώ και Μάντσεστερ Σίτι (5,294 δισ ευρώ). Εσοδα που φτάνουν τα 25,2 δισ. ευρώ για τις πέντε κορυφαίες ομάδες της κατάταξης!
    Την μεγαλύτερη… έκρηξη στα έσοδα στην διάρκεια της δεκαετίας παρουσίασε η Παρί ΣΖ, με 671,2%, μπροστά από την Μάντσεστερ Σίτι με 297,2%.  ..
 

©Πηγή: amna.gr