Ιάπωνας υφυπουργός παραιτείται μετά από κατηγορίες για παρενοχλήσεις

Την παραίτησή του υπέβαλλε την περασμένη Τετάρτη ο Ιάπωνας διοικητικός υφυπουργός Οικονομικών Τζουνίτσι Φουκούντα. Ο ίδιος κατηγορούνταν από δημοσίευμα εβδομαδιαίου περιοδικού για σεξουαλικές παρενοχλήσεις εναντίον γυναικών δημοσιογράφων.

Η συγκεκριμένη υπόθεση συντάραξε την Ιαπωνία και κλόνισε ακόμα περισσότερο την αξιοπιστία του Ιάπωνα πρωθυπουργού Σίνζο Άμπε, του οποίου τα ποσοστά δημοτικότητας έχουν λάβει έναν κατηφορικό δρόμο το τελευταίο διάστημα.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Οικονομικών της χώρας Τάσο Άσο δήλωσε ενώπιον δημοσιογράφων ότι αποδέχθηκε την παραίτηση του Τζουνίτσι Φουκούντα στον απόηχο του σκανδάλου που ήρθε πριν από λίγες ημέρες στο φως της δημοσιότητας.

Ο Ιάπωνας υφυπουργός «ερευνάται» από το υπουργείο

Το υπουργείο Οικονομικών του οποίου ήταν υπάλληλος ο Φουκούντα ανέφερε χθες με ανακοίνωση του ότι θα συνεχίσει τις έρευνες που αφορούν τις καταγγελίες που κατατέθηκαν εις βάρος του. Μάλιστα την έρευνα θα διεξάγει ανεξάρτητη δικηγορική εταιρία, δεδομένου ότι η αρχική, εσωτερική έρευνα έγινε από υφιστάμενο του κατηγορούμενο.

Παράλληλα απευθύνθηκε κάλεσμα στις δημοσιογράφους που έπεσαν θύματα να μιλήσουν δημοσίως και να έρθουν σε επαφή με την δικηγορική εταιρία, προκειμένου να βοηθήσουν τις έρευνες.