Πηγή φωτ: AP

Ιαπωνία: Για σεξουαλική παρενόχληση κατηγορείται μέλος δημοφιλούς ποπ – γκρουπ

Ένα μέλος δημοφιλούς ιαπωνικού ποπ γκρουπ ζήτησε σήμερα δημόσια συγνώμη για σεξουαλική παρενόχληση σε ένα ανήλικο κορίτσι. Ο 46χρονος Τατσούα Γιαμαγκούτσι, δήλωσε επίσης ότι θα αναστείλει κάθε συμμετοχή του στο γκρουπ, αλλά και σε άλλα ψυχαγωγικά θεάματα.  

Σε μια συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, ο Γιαμαγκούτσι αναγνώρισε ότι προσπάθησε να φιλήσει ένα ανήλικο κορίτσι στο σπίτι του, τον περασμένο Φλεβάρη, καθώς βρέθηκε σε κατάσταση μέθης. Το κορίτσι που βρέθηκε μαζί με μια φίλη της στο σπίτι, έφυγε αμέσως από εκεί και κατήγγειλε το περιστατικό στην αστυνομία η οποία ξεκίνησε έρευνα.

«Λυπάμαι πολύ που την έκανα να υποφέρει» τόνισε ο Γιαμαγκούτσι που πρόσθεσε ότι «ως ανήλικη θα πρέπει να φοβόταν έναν ενήλικο που την παρενόχλησε», ενώ δεν γνώριζε πως το κορίτσι είχε προχωρήσει σε καταγγελία μέχρι να επικοινωνήσει η αστυνομία για την υπόθεση.

Ειδικός πρεσβευτής στους Ολυμπιακούς Αγώνες

Ο Γιαμαγκούτσι και τα άλλα μέλη του γκρουπ, εργάζονται επίσης ως «ειδικοί πρεσβευτές» του προγράμματος Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο 2020.

«Δεδομένης της βαρύτητας που έχει ο κ. Γιαμαγκούτσι ως ειδικός πρεσβευτής των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο το 2020, το γεγονός είναι πολύ απογοητευτικό» ανέφεραν οι διοργανωτές σε ένα e-mail που έστειλαν στο Associated Press.

«Είναι εξαιρετικά λυπηρό. Αυτό είναι το μόνο που μπορώ να πω» τόνισε ο Γκούριτς Κοϊέκ, διευθυντής της κορυφαίας διοργάνωσης του Τόκιο.

Να σημειωθεί ότι τις τελευταίες εβδομάδες, ένα στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών παραιτήθηκε μετά από καταγγελίες για σεξουαλικά σχόλια σε μια γυναίκα δημοσιογράφο, όπως και ο κυβερνήτης της περιοχής Νιιγκάτα όταν αναγνώρισε ότι έδινε μετρητά κααι άλλα δώρα σε γυναίκες για συγκεκριμένους σκοπούς.

Πηγή: Associated Press