Ιδού η Ρόδος (εκλογές), ιδού και το πήδημα

Του Χρήστου Τσαλικίδη

«Ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα» απαντούν δηκτικά στελέχη της Νέας Δημοκρατίας στο ερώτημα εάν το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι έτοιμο να αντεπεξέλθει σε μια εκλογική αναμέτρηση εφόσον ο Αλέξης Τσίπρας επιχειρήσει να «δραπετεύσει» πολιτικά από τα αδιέξοδα που τον οδήγησε η κυβερνητική πολιτική που εφαρμόζει. Και όπου «Ρόδος», βάλτε τη λέξη εκλογές…

Στην Πειραιώς είναι πεπεισμένοι ότι πρόωρη προσφυγή στην κάλπη θα κλείσει τον κύκλο των ψεμάτων, των λαθών, της ανεπάρκειας και της παραπλανητι δημαγωγίας των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, σημαίνοντας μια νέα αρχή για την δοκιμαζόμενη κοινωνία.

«Εκλογές εδώ και τώρα…»

«Αν ο κ. Τσίπρας πιστεύει πραγματικά ότι κλείνει με επιτυχία τον Αύγουστο ένας κύκλος για την χώρα, ας κάνει εκλογές το Σεπτέμβριο. Αν οι ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ εννοούν τα όσα υποκριτικά διαλαλούν, ας δοκιμαστούν. Αν θεωρούν ότι “μνημόνια τέλος”, ας θέσουν αυτή την άποψη στην κρίση του λαού. Αν βλέπουν ανάπτυξη, ας δοκιμάσουν να δουν ποια είναι η γνώμη που έχουν οι πολίτες. Αν όντως πιστεύουν ότι λένε αλήθεια, ας επαληθεύσουν αυτή την αλήθεια στις κάλπες. Αν σέβονται, όπως λένε το λαό, ας τον εμπιστευτούν. Κι αν δεν φοβούνται τη Νέα Δημοκρατία, ας αναμετρηθούν επιτέλους μαζί της. Με δημοκρατική προσφυγή στις κάλπες» τονίζουν κατηγορηματικά στην αξιωματική αντιπολίτευση, σημειώνοντας με νόημα ότι Τσίπρας-Καμμένος προσπαθούν να διαχειριστούν την ήττα τους.

Στενοί συνεργάτες του Κυριάκου Μητσοτάκη επισημαίνουν πως οι δυο «συγκυβερνήτες» μπορούν να σκαρφιστούν τα πάντα προκειμένου να εξασφαλίσουν λίγες ακόμη ημέρες στην εξουσία. Διευκρινίζουν, ωστόσο, πως ανεξαρτήτων των όποιων κυβερνητικών τεχνασμάτων, «ο βίος της κυβέρνησής τους πλησιάζει στο τέλος».

Όσον αφορά στα διλήμματα των επόμενων εκλογών, για τη Νέα Δημοκρατία είναι πολύ «καθαρά» μιας και η κοινωνία θα κληθεί να επιλέξει μπροστά στην κάλπη ανάμεσα σε δυο δρόμους. Από τη μια εκείνον της προοδευτικής, αναγεννητικής πορείας, της υπευθυνότητας και του ρεαλισμού και από την άλλην της περαιτέρω οπισθοδρόμησης, του αμοραλιστικού τυχοδιωκτισμού, του ερασιτεχνικού και της ανικανότητας. «Το δίλημμα, με απλά λόγια», εξηγούν οι ίδιες πηγές, «είναι αν αξίζουμε αυτά που ζούμε τα τελευταία χρόνια ή αν αξίζουμε καλύτερα».

«Είμαστε έτοιμοι να αναλάβουμε τη διακυβέρνηση» απαντά η Πειραιώς

Εφόσον στη ΝΔ ανοίγουν τη συζήτηση περί πρόωρης προσφυγής στις κάλπες μοιραία τίθεται και το ερώτημα κατά πόσο είναι έτοιμοι να μπουν σε αυτήν τη διαδικασία. Στην Πειραιώς πάντως δηλώνουν απόλυτα «έτοιμοι» να αναλάβουν τη διακυβέρνηση οποτεδήποτε κι αν ο Αλέξης Τσίπρας αποφασίσει να προκηρύξει εκλογές. Όπως σημειώνουν χαρακτηριστικά: «Και μέχρι να προκηρυχθούν θα συνεχίσουμε να αναδεικνύουμε τις δικές μας προτάσεις και τα δικά μας μηνύματα. Ώστε να γίνει κτήμα των πολιτών ότι θα μειώσουμε τους φόρους, ότι θα δημιουργήσουμε δουλειές και ότι είμαστε η μόνη σταθερή πολιτική δύναμη που θα φέρει ασφάλεια και ευημερία στην χώρα. Ασφάλεια εσωτερική και εξωτερική».