INTIME

Οικονόμου: Ο Τσίπρας θέλει να δυναμιτίσει το κλίμα

«Ο Τσίπρας προσπαθεί τώρα να δυναμιτίσει το κλίμα στοχοποιώντας τη λειτουργία της προανακριτικής επιτροπής», δήλωσε ο βουλευτής της ΝΔ στην Ανατολική Αττική, Βασίλης Οικονόμου μιλώντας στον Flash 99,4 και την εκπομπή «Μιλάμε Πολιτικά».

Και πρόσθεσε: «Εκφράζει την κοινοβουλευτική τάξη ο κ. Τσίπρας; Από πότε; Και δεν την εκφράζει ο πρόεδρος της Βουλής, η πλειοψηφία του ελληνικού λαού που είναι η κυβέρνηση; Σε ποια χώρα η μειοψηφία εκφράζει την πλειοψηφία και την τάξη των πραγμάτων. Έχουμε μία αυθαίρετη ερμηνεία και μία αυθαίρετη λειτουργία του κ. Τσίπρα, ο οποίος για τους λόγους τους δικούς του τους προσωπικούς και τα αδιέξοδα τα οποία βιώνει, θέλει να τα μεταφέρει συνολικά στην ελληνική κοινωνία. Υπάρχει κάποιος άνθρωπος πέραν του στενού κομματικού του περίγυρου που ενστερνίζεται αυτή τη θλιβερή εικόνα ενός κόμματος που να μην δέχεται τις αποφάσεις της πλειοψηφίας; Πιστεύετε πως τα προσωπικά αδιέξοδα του κ. Τσίπρα θα γίνουν προβληματισμός της ελληνικής κοινωνίας;».

“Προσπαθεί να δυναμιτίσει το κλίμα”

Παράλληλα, ο κ. Οικονόμου υπογράμμισε: «Όταν είναι σε τόσο δύσκολη θέση και το καταγράφουν και οι μετρήσεις -δεν υπάρχει μέτρηση που να είναι πάνω από το 25% έχοντας υποστεί ήττα σε 4 εκλογικές αναμετρήσεις μέσα σε ένα τετράμηνο- έχει πάθει το Βατερλό του αιώνα ο άνθρωπος! Και μετά τις ήττες έρχεται ξανά πτωτική πορεία. Πώς μπορεί να λειτουργήσει αυτός ο άνθρωπος με τρόπο νηφάλιο και ευπρεπή πολιτικά και κοινοβουλευτικά; Και προσπαθεί τώρα να δυναμιτίσει το κλίμα στοχοποιώντας τη λειτουργία της προανακριτικής επιτροπής την οποία δεν ήθελε».

Για τα χθεσινά επεισόδια στην ΑΣΟΕΕ ο βουλευτής της ΝΔ τόνισε:

«Είναι μια εικόνα που θέλουν να διαμορφώσουν κάποιες ομάδες για την πατρίδα μας, για το πώς πρέπει να λειτουργούμε σε μια φάση αναρχίας διάλυσης και μίας κακής εικόνας. Εγώ νομίζω ότι αυτό δεν το θέλει κανένας Έλληνας. Αυτή η συμπεριφορά είναι καταδικαστέα. Πρέπει η εκλεγμένη κυβέρνηση του λαού να περιφρουρήσει τη δημοκρατική λειτουργία, γιατί αυτό δεν είναι Δημοκρατία δεν είναι Ελευθέρια, δεν είναι μία κατάσταση που μπορεί να ζήσει ο μέσος Έλληνας, το να καίμε και να τα διαλύουμε. Νομίζω πως η κυβέρνηση θα πάρει μέτρα ώστε να υπάρχουν οι όροι της σωστής λειτουργίας και της Αθήνας και συνολικά της χώρας».

«Εμείς προσπαθούμε να βάλουμε μία τάξη»

Κληθείς να σχολιάσει τα προβλήματα που παρατηρούνται με τη μεταφορά των προσφύγων – μεταναστών στην ηπειρωτική χώρα, επισήμανε:

«Τα προηγούμενα τεσσεράμισι χρόνια δε φτιάχτηκε σχεδόν τίποτα και πρέπει τώρα σε τρεις μήνες να ετοιμαστεί και να ανταποκριθεί μία κυβέρνηση σε αδυναμίες και παθογένειες των τελευταίων χρόνων. Προσπαθούμε να το κάνουμε γρήγορα, να ανακουφίσουμε τα νησιά μας και να εξασφαλίσουμε ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης σε αυτούς τους ανθρώπους μέχρι τα αντιμετωπιστούν τα αιτήματα που έχουν καταθέσει, που όπως ξέρετε πλέον είναι με νέα διαδικασία, η οποία θα είναι πιο γρήγορη και θα λύνει τα θέματα. Αν δικαιούται κάποιος άσυλο, θα το πάρει. Αν όχι, θα γυρίσει πίσω».

Αναφερόμενος στις αντιδράσεις του ΣΥΡΙΖΑ για το συγκεκριμένο θέμα είπε:

«Νομίζετε πως είναι τυχαίο ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έπαθε αυτές τις πανωλεθρίες, τις βαριές απανωτές ήττες στις εκλογές; Νομίζετε ότι δεν εκφράστηκε η λαϊκή επιθυμία να φύγει μία κατάσταση η οποία δυσκόλεψε τη ζωή του μέσου Έλληνα; Αυτά δεν αντανακλούν και στο κομμάτι του προσφυγικού που ταλάνισε την ελληνική κοινωνία και είδατε τα αριστερά κατά τα άλλα νησιά να μαυρίζουν το ΣΥΡΙΖΑ; Γιατί, ξαφνικά έγιναν δεξιοί; Όχι, αλλά δεν άντεξαν αυτό που πρόσφερε ο ΣΥΡΙΖΑ ως εικόνα, ως λύση ενός πολύ σοβαρού θέματος. Εμείς προσπαθούμε να βάλουμε μία τάξη, να κάνουμε μία νέα προσέγγιση. Να μη στοιβάζεται ο κόσμος χρόνια περιμένοντας μήνες χρόνια για το άσυλο».