Εικοσιτετράωρη απεργία στις 2 Οκτωβρίου και συγκέντρωση διαμαρτυρίας μπροστά στο ΕΚΘ

Εικοσιτετράωρη απεργία κήρυξε το  Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Θεσσαλονίκης για την Τετάρτη 2 Οκτωβρίου, σε ένα κοινό πλαίσιο και ημερομηνία μαζί με όλες τις δευτεροβάθμιες οργανώσεις της χώρας. Όπως επισημαίνει το Κέντρο, σε ανακοίνωσή του, πρόκειται για μια ενέργεια που αποφασίστηκε μετά τη γνωστοποίηση της πρόθεσης της κυβέρνησης “να καταθέσει ένα πολυνομοσχέδιο, μέσα στο οποίο επιχειρεί με διατάξεις αντεργατικές να ισοπεδώσει όσα εργασιακά δικαιώματα έχουν απομείνει”.

“Οι εγκληματικές ενέργειες ενάντια στα συμφέροντα των εργαζομένων οδήγησαν στο να έχει η Γ.Σ.Ε.Ε. προσωρινή διοίκηση χωρίς νομική δυνατότητα να προκηρύξει απεργιακή κινητοποίηση, εξαιτίας των βίαιων, τραμπούκικων και παράνομων ενεργειών του επιχειρησιακού βραχίονα του ΚΚΕ δηλαδή, του ΠΑΜΕ, να διαλύσει το συνέδριο της Συνομοσπονδίας και με τον τρόπο αυτό να είναι ο καλύτερος υπηρέτης της εργοδοσίας και της κυβέρνησης” τονίζει η ανακοίνωση. Παράλληλα επισημαίνεται ότι το  χρέος του συντονισμού της αντίδρασης των εργαζομένων μεταφέρεται στις δευτεροβάθμιες οργανώσεις.

Σε ό,τι αφορά το νομοσχέδιο, το  Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Θεσσαλονίκης επισημαίνει ότι  θα εισαχθεί στη Βουλή την άλλη εβδομάδα και θα ψηφιστεί στην καλύτερη περίπτωση στο τέλος του πρώτου δεκαπενθημέρου του Οκτωβρίου. “Ο χρόνος δίνει την ευκαιρία στο συνδικαλιστικό κίνημα ώστε να καταλήξει συντονισμένα και ενωμένα σε μια κοινή ημερομηνία κοντά στην περίοδο που θα συζητηθεί το πολυνομοσχέδιο στην ολομέλεια της Βουλής” τονίζεται χαρακτηριστικά. Παράλληλα καλούνται όλες οι συνδικαλιστικές οργανώσεις της δύναμης της ΓΣΕΕ που συντάσσονται με τη Δημοκρατική Λειτουργία των συνδικάτων να αποφασίσουν συντονισμένα απεργιακή κινητοποίηση στις 2 Οκτωβρίου.

Το πρωί της 2ας Οκτωβρίου στις 10.30 το πρωί θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας μπροστά στο  Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Θεσσαλονίκης.

© ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.