Ηλεκτρονική διόδια: Τι ισχύει με τους κατοίκους τεσσάρων δήμων

Ελεύθερη θα είναι η διέλευση από τα διόδια για τους μόνιμους κατοίκους τεσσάρων δήμων μετά την έναρξη της ηλεκτρονικής καταγραφής τους.

Οπως ανακοίνωσε το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών ξεκίνησε η διαδικασία για τους κατοίκους των Αχαρνών, Διονύσου και Κηφισιάς για την ελεύθερη διέλευση τους με την έναρξη εφαρμογής του Ηλεκτρονικού Συστήματος Αναλογικής Χρέωσης Διοδίων καθώς και των μόνιμων κατοίκων του Δήμου Ωρωπού από τα υπάρχοντα πλευρικά διόδια με την ολοκλήρωση της καταγραφής, μέσω Ηλεκτρονικής υποβολής αίτησης και στοιχείων στην ιστοσελίδα του.

Εκπτωτικές χρεώσεις στους εργαζόμενους

Στην συμφωνία που υπάρχει πρέπει να σημειωθεί ότι προβλέπεται η ελεύθερη διέλευση ανθρώπων με αναπηρία, που επίσης πρέπει να υποβάλουν ηλεκτρονική αίτηση και τα απαραίτητα αποδεικτικά στοιχεία.

Επίσης όσοι είναι εργαζόμενοι στις συγκεκριμένες περιοχές αλλά και συχνοί χρήστες, προβλέπονται βάσει της συμφωνίας εκπτωτικές χρεώσεις αναλόγως τον αριθμό των διελεύσεων ανά μήνα, οι οποίες θα φτάνουν σε ποσοστό 50%.

Οσον αφορά τέλος τα απαραίτητα δικαιολογητικά έγγραφα που πρέπει να καταθέσουν οι δικαιούχοι πολίτες των τεσσάρων δήμων, υπό ηλεκτρονική μορφή, είναι τα εξής:

 

  • Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητας του προσώπου που θα .εγγραφεί στον κατάλογο ως μόνιμος κάτοικος.
  • Αντίγραφο πρόσφατου Εκκαθαριστικού Εφορίας
  • Άδεια κυκλοφορίας του οχήματος ή των οχημάτων για τα οποία ζητείται η διέλευση από τα διόδια ως όχημα μόνιμου κατοίκου
  • Για τα ΑμεΑ θα πρέπει να υποβληθεί δελτίο στάθμευσης ΑΜΕΑ.