Ηλιοθεραπεία & κορονοϊός: Τι να κάνεις για να μην κολλήσεις

Το φετινό καλοκαίρι θα είναι ομολογουμένως άκρως διαφορετικό από τα προηγούμενα. Δεν πρέπει όμως να τα «βάψουμε μαύρα», να ακυρώσουμε τις διακοπές μας και να κλειστούμε στον εαυτό μας. Θα πρέπει να είμαστε προσεκτικές, να λάβουμε όλα τα απαραίτητα μέτρα και να εξοικειωθούμε στη νέα πραγματικότητα που βιώνουμε.

Αποκτάμε συνήθειες που σκοπό έχουν να μας κρατήσουν υγιείς και ασφαλείς. Πηγαίνουμε για μπάνιο, απολαμβάνουμε τις βουτιές μας απλά προστατευόμαστε όχι μόνο από τις ακτίνες του ήλιου αλλά και από τον κορονοϊό. 

Τι πρέπει να προσέχεις λοιπόν κατά την ηλιοθεραπεία σου

1) Έχε πάντα μαζί σου μια καθαρή πετσέτα θαλάσσης και μην ξαπλώνεις αν δεν την απλώσεις. Υπάρχουν και ειδικά υφασμάτινα προστατευτικά τα οποία μπορείς να χρησιμοποιήσεις κάτω από την πετσέτα σου. Μην σκουπιστείς με την ίδια και φυσικά μην ξεχάσεις να την πλύνεις στο πλυντήριο αμέσως μόλις επιστρέψεις από την βουτιά σου. 

2) Φτιάξε το δικό σου νεσεσέρ με αντιηλιακά σώματος και προσώπου ώστε να μην ανταλλάζεις με τις υπόλοιπες της παρέας. Η καθεμία τα δικά της. Επίσης, πριν απλώσεις το αντιηλιακό προσώπου θυμίσου να έχεις απολυμάνει τα χέρια σου καλά. 

3)Μέσα στην τσάντα σου καλό θα ήταν να υπάρχει πάντα ένα απολυμαντικό υγρό χεριών και μαντηλάκια για επιφάνειες. Ή μικρά σπρέι για να καθαρίσεις επιφάνειες. 

4) Έχοντας και μία οικολογική συνείδηση, πάρε μαζί σου το δικό σου μπουκάλι με νερό (παγούρι) το οποίο θα διατηρείται και πάντα παγωμένο και δε θα χρειάζεται να κάνεις χρήση πλαστικού. 

5)Μην ξεχάσεις να πλύνεις σχολαστικά τα χέρια σου μόλις αποχωρήσεις από την παραλία και αν κάνεις διάφορες συναλλαγές να χρησιμοποιήσεις την κάρτα σου ανέπαφα για να μην ανταλλάξεις χαρτονομίσματα ή κέρματα. 

© politic.gr