ΗΠΑ: Οι βουλευτές του Κογκρέσου χειροκρότησαν για τρία λεπτά όρθιοι τον Μακρόν (vd)

Μια από τις θερμότερες υποδοχές που είχε στη μέχρι τώρα θητεία του επιφύλαξαν οι βουλευτές του Αμερικανικού Κογκρέσου, στον πρόεδρο της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν.

Συγκεκριμένα, με το που μπήκε ο Μακρόν αίθουσα προκειμένου να εκφωνήσει την πολυαναμενόμενη ομιλία του για την αμερικανογαλλική φιλία, όλοι οι βουλευτές σηκώθηκαν όρθιοι και τον χειροκρότησαν για τρία λεπτά.

Κατά την διάρκεια της ομιλίας του ο πρόεδρος της Γαλλίας επεσήμανε ότι η Ευρώπη και οι ΗΠΑ πρέπει να αντιμετωπίσουν μαζί τις διεθνείς προκλήσεις, ενώ υπογράμμισε ότι Ουάσιγκτον και Παρίσι έχουν μια «πολύ ειδική σχέση».

Επίσης υπογράμμισε ότι η Γαλλία και οι ΗΠΑ έχουν ένα σημαντικό δεσμό που βασίζεται στις δημοκρατικές αξίες με αποτέλεσμα να μπορούν να εργαστούν από κοινού για να οικοδομήσουν την παγκόσμια τάξη του 21ου αιώνα.

Αποδοκίμασε τον εθνικισμό, ζήτησε στήριξη σε ΟΗΕ και ΝΑΤΟ

Κατά την ομιλία του εξάλλου, ο Μακρόν αποδοκίμασε τον εθνικισμό, ενώ υπογράμμισε ότι μπορούμε να επιλέξουμε τον απομονωτισμό, αλλά το να κλείσουμε την πόρτα στον κόσμο, δεν θα σταματήσει την εξέλιξη της υφηλίου

Τέλος, σημείωσε ότι η δεδομένη χρονική στιγμή είναι κρίσιμη και «πρέπει να δράσουμε μαζί για να προστατεύσουμε τος διεθνείς θεσμούς, όπως τον ΟΗΕ και το ΝΑΤΟ. Ένας εμπορικός πόλεμος θα καταστρέψει τις θέσεις εργασίας και η μεσαία τάξη θα καταβάλει το αντίτιμο γι’ αυτό».