Φωτ. αρχείου

ΗΠΑ: «Πιθανότατα η Ρωσία αλλοίωσε τα στοιχεία στην Ντούμα»

Ο Αμερικανός πρέσβης στον Οργανισμό για την Απαγόρευση των Χημικών Όπλων στην Ολλανδία, εξαπέλυσε σήμερα επίθεση εναντίον της Ρωσίας, υποστηρίζοντας ότι  η ηγεσίας της χώρας μπορεί να αλλοίωσε τα στοιχεία από την τοποθεσία όπου φέρεται να σημειώθηκε επίθεση με χημικά όπλα, στην Ντούμα της Συρίας.

Ιδιαίτερα κατηγορηματικός έναντι της Ρωσίας, ήταν ο πρεσβευτής των ΗΠΑ σε συνεδρίαση στη Χάγη του αρμόδιου οργανισμού για την απαγόρευση των χημικών όπλων, Κεν Γουόρντ.

«Η Ρωσία μπορεί να αλλοίωσε τα στοιχεία»

Ο Κεν Γουντ μιλώντας ενώπιον του συνεδρίου ανέφερε ότι «Οι Ρώσοι θα μπορούσαν να έχουν επισκεφθεί το σημείο της επίθεσης. Φοβόμαστε μήπως τον αλλοίωσαν, με σκοπό να παρεμποδίσουν τις προσπάθειες της αποστολής του ΟΑΧΟ για μια αποτελεσματική έρευνα».

Από την πλευρά του ο διευθυντής του ΟΑΧΟ Αχμέτ Ουζουμτζού επιβεβαίωσε ότι οι επιθεωρητές δεν έχουν ακόμη ξεκινήσει έρευνες για να τη συλλογή αποδείξεων στην Ντούμα όπου φέρεται να έγινε επίθεση με χημικά όπλα. Πρόσθεσε ότι η καθυστέρηση οφείλεται στο γεγονός ότι Συρία και Ρωσία επικαλέστηκαν «προβλήματα» στον τομέα της ασφάλειας.