ΗΠΑ: «Τέλος εποχής» για τον πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων

Δεν θα θέσει εν τέλει και πάλι υποψηφιότητα για τις εκλογές που αναμένεται να διεξαχθούν τον Νοέμβριο, ο πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Πόλ Ράιαν. Την απόφασή του αυτή, ανακοίνωσε νωρίτερα με δηλώσεις του προς τους δημοσιογράφους ο βοηθός του Μπρένταν Μπακ.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο Μπακ, ο Ράιαν, ο οποίος είναι πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων από τον Οκτώβριο του 2015, έχοντας πια ολοκληρώσει έναν από τους βασικότερους πολιτικούς του στόχους, που ήταν η ψήφιση του νομοσχεδίου για τη μεταρρύθμιση του φορολογικού συστήματος, θα ολοκληρώσει την θητεία του και εν συνεχεία θα αποσυρθεί.

Παρόλα αυτά, υποσχέθηκε ότι θα βοηθήσει εκτενώς τους συναδέλφους του, τους Ρεπουμπλικάνους στην εκστρατεία για τις εκλογές του 2018 και δήλωσε ότι θα συνεχίσει να συγκεντρώνει χρήματα για την προεκλογική εκστρατεία. Ο Ράιν έχει γίνει ο σημαντικότερος αγωνιστής του κόμματος και οι Ρεπουμπλικάνοι βασίζονται πάνω του σε ότι αφορά την συγκέντρωση χρημάτων για την εκστρατεία.

Γιατί θέλει να παραιτηθεί ο πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων

Ο Μπακ ανέφερε ότι ο Ράιν αισθάνεται υπερήφανος για τα 20 χρόνια που υπηρέτησε στο Κογκρέσο αλλά τώρα θέλει να αφιερώσει περισσότερο χρόνο στην οικογένειά του, τη σύζυγο και τα παιδιά του, επιθυμώντας να ζήσει μια πιο ήρεμη και χαλαρή οικογενειακή ζωή.