ΗΠΑ: Το Πεντάγωνο «μπλοκάρει» τις εταιρίες Huawei, ZTE στις βάσεις του

Στην απόφαση να σταματήσουν οποιαδήποτε πώληση τεχνολογικών προϊόντων, ιδίως κινητών τηλεφώνων και μόντεμ, που κατασκευάζονται από τις εταιρίες Huawei Technologies και ZTE Corp στα καταστήματα που βρίσκονται στις στρατιωτικές βάσεις του, προχώρησε το αμερικανικό Πεντάγωνο.

Το υπουργείο από την πλευρά του επικαλείται σαφής λόγους ασφαλείας, ενώ ο εκπρόσωπός Τύπου του πενταγώνου, ταγματάρχης Ντέιβ Ίστμπερν, ισχυρίζεται ότι αυτή η απόφαση εκκρεμεί από τις 25 Απριλίου.

Από την πλευρά τους, οι εκπρόσωποι των εν λόγω εταιριών δεν έχουν προβεί μέχρι αυτή την ώρα σε κάποια δήλωση σχετικά με αυτήν την απόφαση.

Το Πεντάγωνο επισημαίνει στις παρατηρήσεις του που έστειλε σχετικά με την υπόθεση στο αμερικανικό πρακτορείο ειδήσεων Reuters ότι τον Φεβρουάριο του 2018, ο Διευθυντής της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών, οι επικεφαλής του FBI, της CIA και της Υπηρεσίας Εθνικής Ασφαλείας, της Υπηρεσίας Πληροφοριών του υπουργείου Άμυνας κατέθεσαν ενώπιον της αμερικανικής Γερουσίας ότι τα προϊόντα Huawei ενέχουν για τους χρήστες πιθανό κίνδυνο ασφαλείας.