Φωτογραφία Αρχείου

ΗΠΑ, Βρετανία και Γαλλία «χτύπησαν» τη Συρία

Αυτό που όλοι απευχόντουσαν έγινε! ΗΠΑ, Βρετανία και Γαλλία «χτύπησαν» με πυραύλους τη Συρία τα ξημερώματα του Σαββάτου, όπως ανακοίνωσε ο Ντόναλντ Τραμπ στις 04.00 το πρωί ώρα Ελλάδας με διάγγελμά του.

Η επίθεση διήρκησε μια ώρα και αποτελεί τα αντίποινα της δύσης για τη χημική επίθεση στη Ντούμα. «Αυτές δεν είναι οι πράξεις ενός ανθρώπου. Είναι το έγκλημα ενός τέρατος», υποστήριξε ο Αμερικανός πρόεδρος.

Οι επιθέσεις ήταν καλά οργανωμένες δεδομένου ότι δεν επλήγησαν ρωσικές δυνάμεις που έχουν έντονη παρουσία στη Συρία. Η Μόσχα πάντως δεν είχε προειδοποιηθεί εκ των προτέρων.

ΗΠΑ, Βρετανία και Γαλλία «χτύπησαν» τη Συρία

Για «πλήγματα ακριβείας» μιλά ο Τραμπ

Αφότου ΗΠΑ, Βρετανία και Γαλλία “χτύπησαν” τη Συρία, ο  Αμερικανός υπουργός Άμυνας υποστήριξε ότι οι επιθέσεις στόχευαν τη συριακή κυβέρνηση του Μπασάρ Αλάσαντ την οποία έπληξαν «σφοδρότερα» συγκριτικά με τον περασμένο χρόνο. Ο Ντόναλντ Τραμπ από την πλευρά του μίλησε για «πλήγματα ακριβείας».

Στηρίζουν Τραμπ Μέι και Μακρόν

Τις επιθέσεις επιβεβαίωσαν με γραπτές τους δηλώσεις τόσο η Τερέζα Μέι από πλευρές Βρετανίας, όσο και ο Γάλλος πρόεδρος Εμμανουέλ Μακρόν, τονίζοντας ότι η διεθνής κοινότητα δεν πρέπει να αφήσει ατιμώρητη τη χρήση απαγορευμένων όπλων.

Για απουσία εναλλακτικών λύσεων πέραν της βίας έκανε λόγο η Μέι, ενώ ο Μακρόν ανέφερε ότι το καθεστώς Άσαντ πέρασε «κόκκινη γραμμή».