Ιράκ: Και για τρομοκρατία θα δικαστεί η Γαλλίδα τζιχαντίστρια Μελινά Μπουγκεντίρ

Παρά το γεγονός ότι σε πρώτο βαθμό καταδικάστηκε σε εφτά μήνες φυλάκιση για «παράνομη είσοδο» στο έδαφος του Ιράκ, η Γαλλίδα Μελινά Μπουγκεντίρ θα δικαστεί ξανά, αυτή τη φορά με την κατηγορία της «τρομοκρατίας», σύμφωνα με απόφαση του εφετείου, όπως έγινε γνωστό από δικαστική πηγή της χώρας, η οποία αποκάλυψε ότι η νέα δίκη θα ξεκινήσει στις 2 Μαίου.  

«Επανεξετάζοντας την υπόθεση, το εφετείο κατέληξε στο συμπέρασμα ότι δεν πρόκειται απλώς για μια απλή παράνομη είσοδο στο ιρακινό έδαφος, διότι γνώριζε ότι ο σύζυγός της, θα εντασσόταν στο Νταές (αραβικό ακρωνύμιο του φερόμενου ως Ισλαμικό Κράτος) και τον ακολούθησε γνωρίζοντας τους σκοπούς του» εξήγησε η δικαστική πηγή.

Να σημειωθεί ότι η 27χρονη γυναίκα κινδυνεύει αν κριθεί ένοχη να καταδικαστεί με την εσχάτη των ποινών, σύμφωνα με τον ιρακινό ποινικό κώδικα, για ένταξη σε τρομοκρατική οργάνωση, παρότι δεν ήταν μάχιμη.

Τον περασμένο Φλεβάρη είχε καταδικαστεί σε επτά μήνες φυλακή και ήταν προγραμματισμένο να εκδοθεί στη Γαλλία. Η Μπουγκεντίρ συνελήφθη πέρσι το καλοκαίρι στη Μοσούλη, πρώην πρωτεύουσα του ΙΚ στο Ιράκ, μαζί με τα τέσσερα παιδιά της, τρία εκ των οποίων έχουν πλέον επαναπατριστεί.

Τουλάχιστον 280 αλλοδαποί τζιχαντιστές έχουν περάσει από δίκη

Πρόσφατα, μια άλλη Γαλλίδα τζιχαντίστρια, η 29χρονη Ντζαμιλά Μπουτουτάου,  καταδικάστηκα στις 17 Απριλίου σε ισόβια κάθειρξη επειδή είχε ενταχθεί στον ISIS.

Από τις αρχές του έτους περισσότεροι από 280 αλλοδαποί τζιχαντιστές έχουν καταδικαστεί σε θάνατο ή σε ισόβια από τα δικαστήρια της Βαγδάτης.