φωτ. αρχείου

Ηράκλειο: Στην εντατική 6χρονος που κατανάλωσε αλκοόλ!

Ένας 6χρονος νοσηλεύεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο, στο Ηράκλειο της Κρήτης, έπειτα από κατανάλωση αλκοόλ το απόγευμα της Τετάρτης (25/4).

Το παιδί μετέφεραν οι γονείς του στο Κέντρο Υγείας Χάρακα, καθώς το παιδί δεν είχε τις αισθήσεις του, ενώ παρουσίαζε συμπτώματα λήθαργου. Ο μικρός εντοπίστηκε από μέλη της οικογένειας στο σπίτι τους, στην περιοχή της Μεσσαράς, και, σύμφωνα με μαρτυρίες που επικαλείται το ΑΠΕ-ΜΠΕ, αρχικά οι γονείς δεν κατάλαβαν ότι το παιδί έπινε κρασί.

Αφού δέχτηκε τις πρώτες ιατρικές υπηρεσίες στο Κέντρο Υγείας, ο 6χρονος μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο, όπου διασωληνώθηκε. Μέχρι αυτή την ώρα, νοσηλεύεται υπό στενή παρακολούθηση στην ΜΕΘ, με την κατάσταση του να είναι συνεχώς βελτιούμενη.

Συνελήφθησαν οι γονείς του παιδιού

Αξίζει να σημειωθεί, ότι οι γονείς του 6χρονου συνελήφθησαν από τους αστυνομικούς του 1ου Αστυνομικού Τμήματος Ηρακλείου, με την κατηγορία -που αρχικά τους αποδόθηκε- των βαριών σωματικών βλαβών, που ενδέχεται να μετατραπεί σε παραμέληση εποπτείας ανηλίκου, καθώς το θέμα ανέλαβε ο αρμόδιος εισαγγελέας.

Τραγική ειρωνεία το timing του περιστατικού

Το περιστατικό έρχεται μόλις λίγες ημέρες μετά την ημερίδα της 7ης ΥΠΕ, παρουσία και του υπουργού Υγείας, Ανδρέα Ξανθού, στο Σπήλι Ρεθύμνου, με θέμα την επικινδυνότητα του αλκοόλ και τις τραγικές συνέπειες στον ανθρώπινο οργανισμό στις περιπτώσεις εξάρτησης.

Τα τελευταία χρόνια γίνεται μία μεγάλη προσπάθεια από επίσημους φορείς, πολιτιστικούς συλλόγους και σχολεία στην Κρήτη, με στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση πολιτών και νεαρών ηλικιών σχετικά με το αλκοόλ, η κατανάλωση του οποίου στο νησί βρίσκεται σε υψηλά και πολύ ανησυχητικά επίπεδα σύμφωνα και με σχετικές έρευνες.