Ισημερινός: Διαδηλωτές έκλεισαν δρόμους καθώς συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις

Αντικυβερνητικοί διαδηλωτές μπλόκαραν σήμερα δρόμους στο Κίτο, καθώς συνεχίζονται για πέμπτη ημέρα οι κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας στον Ισημερινό για την κατάργηση των επιδοτήσεων στα καύσιμα.

Οι διαδηλωτές έβαλαν φωτιά σε λάστιχα αυτοκινήτων και έκλεισαν δρόμους χρησιμοποιώντας κλαδιά δέντρων, σύμφωνα με την εφημερίδα El Comercio. Δεκάδες φορτηγά απέκλεισαν την πρόσβαση στους δρόμους στο βόρειο και το νότιο τμήμα της πρωτεύουσας του Ισημερινού. Εξαιτίας των κινητοποιήσεων, η εταιρεία διαχείρισης των μέσων μαζικής μεταφοράς προχώρησε στην αναστολή δρομολογίων των λεωφορείων.

Δεκάδες αυτόχθονες πραγματοποίησαν πορεία στο κέντρο του Κίτο, όπου καταστηματάρχες αποφάσισαν να κλείσουν τα μαγαζιά τους, όπως γράφει η El Comercio.

Την ίδια ώρα, η αστυνομία έκανε χρήση δακρυγόνων για να διαλύσει ομάδες διαδηλωτών.

Εξάλλου, οι αρχές έχουν προχωρήσει στη σύλληψη 477 ανθρώπων από την περασμένη εβδομάδα, όπως έγινε γνωστό σήμερα από την κυβέρνηση.

Η υπουργός Εσωτερικών Πάουλα Ρόμο είπε στο ραδιοφωνικό δίκτυο Radio Quito ότι οι συλλήψεις έχουν γίνει για βανδαλισμούς, μεταξύ άλλων για την καταστροφή καμιάς δεκαριάς ασθενοφόρων.

Διαδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν και σε άλλες περιοχές της χώρας.

 

©Πηγή: amna.gr