Φωτογραφία Αρχείου

Ισραήλ: Βομβάρδισε το λιμάνι της Γάζας με drones

Στο βομβαρδισμό δύο πλοίων στη Λωρίδα της Γάζας με drones προχώρησε η ισραηλινή Πολεμική Αεροπορία.

Ο πρώτος βομβαρδισμός ισραηλινών αεροσκαφών στην περιοχή μετά τον πόλεμο του 2004 ήταν αναίμακτος όπως ανέφεραν Παλαιστίνιοι αξιωματούχοι.

Τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη «στοχοθέτησαν δύο πλοία στο λιμάνι της Γάζας», υπογράμμισε μια ανακοίνωση του το υπουργείο Εσωτερικών της Λωρίδας της Γάζας, που διοικείται από την Χαμάς.

Ο ισραηλινός στρατός ανέφερε ότι αεροσκάφη του «στοχοθέτησαν έξι στρατιωτικούς στόχους που ανήκαν στις ναυτικές δυνάμεις της τρομοκρατικής οργάνωσης Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας».

Σκοτώθηκαν από πυρά

Μπορεί ο βομβαρδισμός του λιμανιού της Γάζας να μην προκάλεσε τον θάνατο Παλαιστινίων, δεν συνέβη το ίδιο όμως χθες Παρασκευή. Στην 5η συνεχόμενη Παρασκευή των κινητοποιήσεων για την «πορεία της επιστροφής», με την οποία οι Παλαιστίνιοι επικαλούνται το δικαίωμά τους να επιστρέψουν στα εδάφη απ’ όπου εκδιώχθηκαν μετά την ίδρυση του Ισραήλ το 1948, τουλάχιστον 3 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν από τις σφαίρες Ισραηλινών στρατιωτών.

Ο αριθμός των Παλαιστίνιων που έχουν χάσει τη ζωή τους από την έναρξη των κινητοποιήσεων στις 30 Μαρτίου ανήλθε στους 44.