Ηθοποιοί και σκηνοθέτες με επιστολή τους στον Μεντβέντεφ ζητούν την απελευθέρωση του εθελοντή Αλεξέι Μινάιλο

Γνωστοί Ρώσοι ηθοποιοί και σκηνοθέτες με ανοιχτή τους επιστολή προς τον πρωθυπουργό Ντμίτρι Μενβέντεφ ζητούν να αφεθεί ελεύθερος ο εθελοντής Αλεξέι Μινάιλο, που υπήρξε ένας από τους καταδικασθέντες με την κατηγορία ότι συμμετείχε σε διαδήλωση διαμαρτυρίας για τον αποκλεισμό των ανεξάρτητων υποψηφίων από τις τοπικές εκλογές που διεξήχθησαν στην Μόσχα στις 8 Σεπτεμβρίου, η οποία δεν είχε την έγκριση των αρχών.

«Γνωρίζουμε ότι προσδίδετε μεγάλη σημασία στην ανάπτυξη του κινήματος των εθελοντών στην Ρωσία…. Σήμερα ένα από τα δραστήρια μέλη του κινήματος των εθελοντών δεινοπαθεί.. Πιστεύουμε ότι Αλεξέι Μινάιλο δεν πρέπει να βρίσκεται στην φυλακή, καθώς δεν του έχει απαγγελθεί καμία κατηγορία για βίαιες πράξεις» γράφουν στην επιστολή τους προς τον Ρώσο πρωθυπουργό οι Ρώσοι ηθοποιοί και σκηνοθέτες, απόσπασμα της οποίας παραθέτει η εφημερίδα Vedomosti.

Μεταξύ των ηθοποιών και σκηνοθετών που υπογράφουν την επιστολή είναι ο διάσημος Ρώσος σκηνοθέτης Αντρέι Ζβιάγκινστσεφ, η συγγραφέας Λουντμίλα Ουλίτσκαγια, και πολλοί γνωστοί Ρώσοι ηθοποιοί.

Ωστόσο, με την επιστολή τους ζητούν να αφεθούν ελεύθεροι και άλλοι νέοι που έχουν συλληφθεί κατά την διάρκεια των διαδηλώσεων διαμαρτυρίας, υποστηρίζοντας ότι « Οι υποθέσεις αυτές της Μόσχας πρέπει να σταματήσουν: Και όλοι όσιο κρατούνται να αφεθούν ελεύθεροι».

Σύμφωνα με τους συντάκτες της επιστολής «ο Αλεξέι Μινάιλο είναι άνθρωπος θρησκευόμενος… και ασχολείται με αγαθοεργίες στην οργάνωση ‘Πολντέν’». Πρόσφατα υπέρ του Μινάιλο είχαν ταχθεί με ανοιχτή τους επιστολή περισσότεροι από 100 ορθόδοξοι ιερείς και περίπου 400 εκπρόσωποι ρωσικών κοινωνικών οργανώσεων.

Κατά την διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας για τις τοπικές εκλογές για την ανάδειξη των εκπροσώπων στην Δούμα της Μόσχας, ο Μινάιλο ήταν συντονιστής του προεκλογικού επιτελείου της δικηγόρου Λιουμπόφ Σόμπολ, και συνεργάτιδας του ηγέτη της αντιπολίτευσης Αλεξέι Ναβάλνι. Ο Μινάιλο συνελήφθη στις αρχές Αυγούστου, αλλά δεν παραδέχθηκε την ενοχή του υποστηρίζοντας ότι δεν συμμετείχε άμεσα στην συγκέντρωση. Όντας σε κέντρο κράτησης ξεκίνησε απεργία πείνας σε ένδειξη συμπαράστασης στην δικηγόρο του Ιδρύματος κατά της Διαφθοράς Λιουμπόφ Σόμπολ.

 

Πηγή: Vedomosti

Πηγή φωτο: https://www.vedomosti.ru/politics/articles/2019/09/24/811968-akteri

© ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.