Κ. Γρηγοριάδης με σηκωμένα χέρια: «Παραδίνομαι…»

Αίσθηση προκάλεσε η ομιλία του βουλευτή του ΜέΡΑ25, Κλέωνα Γρηγοριάδη, όταν αυτός από το βήμα της Βουλής και απευθυνόμενος προς τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, αναφέρθηκε στα γεγονότα που συνέβησαν κατά τη διάρκεια της πορείας που πραγματοποιήθηκε στην επέτειο της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Συγκεκριμένα, ο Κλέων Γρηγοριάδης, αφού σήκωσε τα χέρια τόνισε: «Παραδίνομαι, παραδίνομαι, παραδίνομαι. Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, έστω ότι ήμουν αντιεξουσιαστής, έστω ότι ήμουν ταραχοποιός, έστω ακόμα, ότι είχα προβεί εντελώς αχρείαστα και σε κάποιες έκνομες παράνομες πράξεις. Ειλικρινά σας ρωτάω όλους. Πόσο περισσότερο πιστεύετε ότι θα έπρεπε να παραδοθώ ώστε να σταματήσουν επιτέλους να με χτυπάνε οι άνδρες των ΜΑΤ; Ξέρετε πόσο χρειάστηκε αυτός ο άνθρωπος που είδα την Παρασκευή το βράδυ στην πλατεία των Εξαρχείων, να παραδίδεται κατ’ εξακολούθηση σε αυτούς που τον συνέλαβαν. Ξέρετε πόσο χρειάστηκε σε αυτό το βίντεο που έχει κάνει τον γύρο του κόσμου; Σχεδόν χρειάστηκε να παραδίδεται μισό με ένα λεπτό. Ήταν από την αρχή αυτής της βιντεοσκόπησης, εμφανώς άοπλος και παραδομένος. Τα πρώτα δευτερόλεπτα τον βλέπουμε να τον χτυπάει – αφού τον έχει καθηλώσει ο άνδρας των ΜΑΤ ο οποίος τον συλλαμβάνει – στην κοιλιά, στα γεννητικά όργανα και στο στήθος, ένας άλλος άνδρας των ΜΑΤ.

Τελικά τον σηκώνουν, ενώ αυτός ομολογεί ότι «παραδίνομαι». Στη διαδρομή για την κλούβα όμως, συναντούν έναν δεύτερο συλληφθέντα τον οποίοι οι άνδρες της αστυνομίας, έχουν ήδη ξεγυμνώσει και τον οδηγούν και αυτόν προς την κλούβα».

Για να αναρωτηθεί στο τέλος: «Είναι δημοκρατία όλα αυτό;».

Δείτε ολόκληρη την ομιλία του Κλέωνα Γρηγοριάδη στο παρακάτω βίντεο: