Κ. Λουφάκης: Στόχος να μένουν οι νέοι μας στη χώρα τους

“Εμείς προσπαθούμε αντί να διώχνουμε τους ανθρώπους μας στο εξωτερικό και να δουλεύουν για λογαριασμό των εκεί οικονομιών, να φέρουμε τις επιχειρήσεις εδώ και να δουλεύουν οι δικοί μας άνθρωποι στον τόπο τους”, δήλωσε ο πρόεδρος της Αλεξάνδρειας Ζώνης Καινοτομίας, Κυριάκος Λουφάκης, στη συνέντευξη που παραχώρησε στην εκπομπή “Απλά επικίνδυνοι“, μέσα από τη συχνότητα του Flash 99.4.

O κ. Λουφάκης μίλησε για το τεχνολογικό πάρκο αναφέροντας τα εξής: “Πηγαίνουμε πολύ καλά. Υπάρχει το ενδιαφέρον του πρωθυπουργού, το οποίο βοηθάει πάρα πολύ στο να κινηθούν οι διαδικασίες πιο γρήγορα. Είχαμε πει ότι θα τελειώσουμε πριν το τέλος του έτους, αλλά θα έχουμε μια μικρή καθυστέρηση μίας ή δύο εβδομάδων, η οποία οφείλεται σε καθαρά τυπικά θέματα και στο γεγονός πως δεν είχαν συσταθεί κάποιες εποπτικές επιτροπές του υπερταμείου, το οποίο θα πρέπει επίσης να δώσει την έγκρισή του, προκειμένου να προχωρήσει η όλη διαδικασία”.

“Η Θεσσαλονίκη είναι η μεγαλύτερη πανεπιστημιούπολη στην Ευρώπη”

Ο πρόεδρος της ΑΖΚ τόνισε το πόσο σημαντική είναι η παρουσία πολλών φοιτητών και νέων επιστημόνων στην πόλη μας, η οποία της δίνει μοναδικά πλεονεκτήματα. “Δεν υπάρχουν πολλές χώρες που να έχουν τόσο μεγάλο αριθμό νέων επιστημόνων και μηχανικών. Αυτό αποδεικνύεται και από το λυπηρό φαινόμενο του brain drain και του τεράστιου αριθμού Ελλήνων που ζει στο εξωτερικό. Εμείς προσπαθούμε αντί να διώχνουμε τους ανθρώπους μας στο εξωτερικό και να δουλεύουν για λογαριασμό των εκεί οικονομιών, να φέρουμε τις επιχειρήσεις εδώ και να δουλεύουν οι δικοί μας άνθρωποι στον τόπο τους”.

Συνεχίζοντας ανέφερε πως “το μεγάλο μας πλεονέκτημα είναι τα πανεπιστήμιά μας. Είμαστε η μεγαλύτερη πανεπιστημιούπολη στην Ευρώπη, έχουμε 120.000 φοιτητές και 20.000 μεταπτυχιακούς. Έχουμε τον μεγαλύτερο αριθμό νέων ανθρώπων που ζουν στην πόλη, σε σχέση με τον πληθυσμό της. Αυτά είναι πλεονεκτήματα που δεν τα συναντάς εύκολα σε ξένες πόλεις. Στην ευρύτερη ζώνη γύρω από τη Θεσσαλονίκη έχουμε άλλα οκτώ πανεπιστημιακά ιδρύματα. Αυτό που δεν είχαμε μέχρι τώρα ήταν πολιτική, ώστε να εκμεταλλευτούμε αυτά τα πλεονεκτήματα”.

Αναλυτικά όσα είπε ο κ. Λουφάκης εδώ: