Κ. Νοτοπούλου προς τον δήμαρχο Κ. Ζέρβα: “Να ξεκαθαρίσετε δημόσια εάν τάσσεστε με τη Δημοκρατία ή τον φασισμό”

    Στην ένταση που επικράτησε στη χθεσινοβραδινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης, στη διάρκεια συζήτησης για την παράταση του προγράμματος στέγασης των προσφύγων “REACT”, όταν δημοτικοί σύμβουλοι του ΣΥΡΙΖΑ και ο επικεφαλής της “Λαϊκής Συσπείρωσης”, Σωτήρης Ζαριανόπουλος, κατηγόρησαν τη διοίκηση του δήμου πως “επιδεικνύει ανοχή στην ακροδεξιά ρητορεία”, αναφέρεται η επικεφαλής του συνδυασμού “Θεσσαλονίκη Μαζί”, Κατερίνα Νοτοπούλου. 
    Η κ.Νοτοπούλου, με σημερινή της ανακοίνωση, καλεί τόσο τον δήμαρχο, Κωνσταντίνο Ζέρβα, όσο και τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου, Δρόσο Τσαβλή, να “ξεκαθαρίσουν δημόσια και ενώπιον των Θεσσαλονικέων αν τάσσονται με τη Δημοκρατία ή με το φασισμό”.
    “Ο κ.Τσαβλής επέλεξε να διαβάσει επιστολή την οποία υπέγραφαν μέλη της φασιστικής οργάνωσης «Ιερός Λόχος», προκαλώντας ένταση στο Σώμα αλλά και την αντίδραση του δημάρχου. Κύριε δήμαρχε, κύριε πρόεδρε, σας καλούμε να ξεκαθαρίσετε δημόσια και ενώπιον των Θεσσαλονικέων αν τάσσεστε με τη Δημοκρατία ή με το φασισμό”, αναφέρεται σχετικά.
    Παράλληλα, η κ.Νοτοπούλου, τους καλεί να απολογηθούν και να ζητήσουν συγγνώμη από το λαό της Θεσσαλονίκης “για τη θεσμική εκτροπή προς την οποία ρέπει το προεδρείο του Δημοτικού Συμβουλίου, κάτι το οποίο δεν συνέβη ούτε επί δημαρχιών αλήστου μνήμης” και να “περιφρουρήσουν ως ωφείλουν την ίδια τη δημοκρατική διαδικασία απομονώνοντας κάθε φωνή μισαλλοδοξίας και σκοταδισμού ειδικά όταν αυτή αρθρώνεται από αιρετούς αλλά και όταν επιχειρείται από ομάδες που κινούνται στο χώρο της ακροδεξιάς”.
    Τέλος, ζητά άμεσα απαντήσεις στα ερωτήματα που θέτει και προειδοποιεί, μέσω της ανακοίνωσης, ότι η παράταξη της “θα μετέλθει κάθε νόμιμο μέσο για την προάσπιση της Δημοκρατίας εντός του Δημοτικού Συμβουλίου”.

Α.Καρ. 

©Πηγή: amna.gr