Κ. Ζέρβας: “Τα προβλήματα της πόλης μπαίνουν στην ατζέντα της κυβέρνησης”

«Το δημαρχείο της Θεσσαλονίκης είναι ανοιχτό για όλους και θα υποδεχτώ τον καθένα που θέλει να έρθει, είτε πρόκειται για πρώην πρωθυπουργό, είτε για άνθρωπο που ασχολείται με τα κοινά, και θέλει να βοηθήσει στην επίλυση των προβλημάτων της πόλης μας», είπε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας, κατά τη σημερινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου του κεντρικού δήμου.  

    Η τοποθέτηση έγινε με αφορμή τις επισκέψεις και επαφές που είχε το προηγούμενο διάστημα ο κ. Ζέρβας στη Θεσσαλονίκη, μεταξύ των οποίων ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, ο πρώην πρωθυπουργός, Κώστας Καραμανλής και ο Οικουμενικός Πατριάρχης, Βαρθολομαίος. 

    «Το κλίμα έχει αλλάξει. Η Θεσσαλονίκη είναι θέμα διαρκούς συζήτησης, και τα σοβαρά προβλήματα της πόλης μπαίνουν στην ατζέντα της κυβέρνησης», τόνισε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος.

    Επίσης, ο κ. Ζέρβας στάθηκε στην προετοιμασία της διοίκησής του ενόψει των Χριστουγέννων, λέγοντας πως ο σχεδιασμός για τον εορταστικό στολισμό θα παρουσιαστεί σε επόμενη συνεδρίαση. Τέλος, ο κ. Ζέρβας εμφανίστηκε ιδιαίτερα ικανοποιημένος από το έργο που έχει γίνει μέσα σε αυτούς τους δύο μήνες από την ανάληψη των καθηκόντων του, στους τομείς του κυκλοφοριακού αλλά και της καθαριότητας. 

Κριτική από την αντιπολίτευση για κυκλοφοριακό – καθαριότητα 

    «Λόγω των υψηλών προσκεκλημένων προφανώς ο δήμαρχος δεν πρόλαβε να έχει ολοκληρωμένη εικόνα σε θέματα κυκλοφορίας. Εγώ αντιλαμβάνομαι ένα κομφούζιο στην πόλη. Και όταν θα πλησιάσουν οι γιορτές των Χριστουγέννων, τι θα γίνεται στο κέντρο; Δεν μπορούμε να κινηθούμε με τόσα διπλοπαρκαρισμένα. Κι έχω την αίσθηση ότι παίζουμε κλεφτοπόλεμο και στο κυκλοφοριακό και τα τραπεζοκαθίσματα», είπε ο δημοτικός σύμβουλος, Βασίλης Γάκης, εκ μέρους της παράταξης του Νίκου Ταχιάου «Θεσσαλονίκη Υπεύθυνα».

    Ανάλογη ήταν η τοποθέτηση και του επικεφαλής της παράταξης «Η Θεσσαλονίκη είναι το Μέλλον», Γιώργου Ορφανού. «Άκουσα με ιδιαίτερο ενδιαφέρον την περιγραφή του δημάρχου για τις επαφές που είχε. Ο ίδιος να κάνει αυτοδιαφήμιση πολύ πάει. Είναι νωρίς ακόμη, δεν θα κάνω σκληρή κριτική. Είμαστε φιλικοί μαζί του. Δεν κάνουμε επίθεση, δείχνουμε ανοχή», είπε. Ο κ. Ορφανός αναφέρθηκε επίσης στα προβλήματα που παρατηρούνται στο κυκλοφοριακό της πόλης και την καθαριότητα. «Δεν υπάρχει σχέδιο για το κυκλοφοριακό. Περιμένω υπομονετικά να φέρετε το πρόγραμμα σας. Δεν έχετε πολλά περιθώρια. Στην καθαριότητα, οι υπόγειοι κάδοι είναι της προηγούμενης διοίκησης. Η καινούργια έχει πλάνο;». 

    Η δημοτική σύμβουλος, Ρία Καλφακάκου, εκ μέρους του συνδυασμού της Κατερίνας Νοτοπούλου, στάθηκε στη μείωση των δημοτικών τελών κατά 12,5% που σχεδιάζεται από τη διοίκηση για το 2020 λέγοντας πως «η προεκλογική δέσμευση του δημάρχου κ. Ζέρβα ήταν για μείωση της τάξης του 50% και τώρα φέρνει μικρότερες». 

Α.Καρ.

©Πηγή: amna.gr