Κακλαμάνης: «Θέλουμε τον Μητσοτάκη πρωθυπουργό χωρίς δεκανίκια»

Με αφορμή τα όσα ακούγονται το τελευταίο διάστημα σχετικά με ενδεχόμενη σύμπραξη της Νέας Δημοκρατίας με το Κίνημα Αλλαγής στις επόμενες εκλογές, ο Νικήτας Κακλαμάνης, μιλώντας χθες στην εκδήλωση που διοργάνωσε στο Πολεμικό Μουσείο με τίτλο: «Στη στροφή της ιστορίας, έτοιμοι για τη νέα πρόκληση» θέλησε να βάλει τέλος στους ψιθύρους, τονίζοντας ότι η Πειραιώς θέλει πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη «χωρίς δεκανίκια».

«Αν κάποιοι εξωτερικοί παράγοντες θέλουν τον Μητσοτάκη πρωθυπουργό με δεκανίκια, εμείς θέλουμε τον Μητσοτάκη πρωθυπουργό χωρίς δεκανίκια. Για την Ελλάδα, τη δημοκρατία και τη ΝΔ» τόνισε χαρακτηριστικά ο βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης, παρουσία του πρώην πρωθυπουργού, Κώστα Καραμανλή, εκφράζοντας με αυτόν τον τρόπο ανοικτά την διαφωνία του με το προσκλητήριο συνεργασίας που απηύθυνε πρόσφατα ο Αντώνης Σαμαράς στο Κίνημα Αλλαγής.

“Πρέπει να είμαστε ενωμένοι σαν γροθιά”

Αναφορικά με τη συμπλήρωση 20 χρόνων από τον θάνατο του ιδρυτή του κόμματος, Κωνσταντίνου Καραμανλή, ο Ν. Κακλαμάνης τόνισε ότι «απόψε συναντιέται η ιστορία της παράταξης. Χρέος μας, αυτή τη στιγμή είναι να παλέψουμε για να φτιάξουμε την ιστορία για την οποία θα είναι περήφανα τα παιδιά μας. Οι εξελίξεις θα είναι ραγδαίες. Πρέπει να είμαστε σε εγρήγορση. Πριν από όλα πρέπει να είμαστε ενωμένοι όλοι σαν γροθιά εκλέγοντας τον Κυριάκο Μητσοτάκη πρωθυπουργό», ενώ παράλληλα κάλεσε τους ψηφοφόρους οι οποίοι στις εκλογές του 2015, στράφηκαν σε άλλο κόμμα ή δεν πήγαν να ψηφίσουν.

«Δεν αρκεί να ενωθούμε όλοι αγαπάμε αυτόν τον τόπο πέραν από το ιδεολογικό μας προσανατολισμό. Χρειάζεται δουλειά και επιμονή, πίστη στα ιδανικά μας» πρόσθεσε ο Ν. Κακλαμάνης και σχετικά με τα εθνικά θέματα υπογράμμισε ότι οι «Τούρκοι βρίσκουν και τα κάνουν» ενώ άσκησε κριτική στην κυβέρνηση, η οποία «θα έπρεπε να έχει απαιτήσει το πάγωμα των διαπραγματεύσεων της ένταξης της γειτονικής χώρας στην ΕΕ και των κονδυλίων που της παρέχονται».

Σ’ ότι αφορά το θέμα της ονομασίας της πΓΔΜ, ο βουλευτής της ΝΔ, τόνισε ότι η συγκυβέρνηση δεν έδειξε μαχητικότητα, όπως την εποχή που ο Κώστας Καραμανλής και η Ντόρα Μπακογιάννη ανάγκασαν τους γείτονες να αποχωρήσουν με το κεφάλι κάτω από το Βουκουρέστι.