Καλαφάτης: «Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι η επιτομή Luben ανηθικότητας»

Στην αντεπίθεση πέρασε, μετά την απάντηση ΣΥΡΙΖΑ για τις αποκαλύψεις Μιωνή, ο βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης και Γενικός Γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ, Σταύρος Καλαφάτης.

Μιλώντας στον Flash και στην εκπομπή «απλά επικίνδυνοι», κ Καλαφάτης, τόνισε ότι από τις τελευταίες αποκαλύψεις, προκύπτουν «ενδεικτικά και συγκλονιστικά στοιχεία του πως αντιλαμβάνονταν αυτοί οι άνθρωποι την διακυβέρνηση της χώρας».

Όπως είπε ο κ. Καλαφάτης, «1ον, φέρεται ο κ. Παππάς να παραδέχεται ότι γνώριζε την ύπαρξη παραδικαστικού κυκλώματος και φέρεται να δηλώνει ότι κάποιοι βγάζουν λεφτά και μάλιστα πολλά λεφτά. Παραδέχεται λοιπόν σε κάποιο επιχειρηματία, ότι κάποιοι στην κυβέρνηση βγάζουν πολλά λεφτά και μάλιστα αυτό που τον ενοχλεί είναι, ότι δουλεύουν για τον εαυτό τους και όχι για το «μαγαζί».

2ον, επιβεβαιώνεται η δήλωση του κ. Παπαγγελόπουλου, ότι συναντήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου το 2016, με τον κ. Παππά και τον επιχειρηματία τον κ. Μιωνή, δηλαδή, δύο υπουργοί συζητούσαν με επιχειρηματία για εκκρεμείς δικαστικές υποθέσεις.

3ον , ο κ. Παππάς φέρεται ότι ζήτησε από τον κ. Μιωνή, να προτρέψει τον κ. Παπασταύρου να βγει και να μιλήσει εναντίον της κας. Μαρέβα Γκραμπόβσκι»

Εάν δεν είναι αυτό, παρακρατικές μεθοδεύσεις, μοναδικές στην μεταπολίτευση τότε ποιες είναι; Μόνο και μόνο που αυτοί οι άνθρωποι με την φρασεολογία, αντιλαμβάνονται το Μέγαρο Μαξίμου, που είναι πυρήνας της κυβερνητικής πολιτικής και το χαρακτηρίζουν ως «μαγαζί», τότε αντιλαμβάνεστε πως αντιλαμβάνονται αυτοί οι άνθρωποι τη διακυβέρνηση της χώρας» ανέφερε ο κ. Καλαφάτης.

Τα ερωτήματα που προκύπτουν

Στη συνέχεια ο κ. Καλαφάτης ανέπτυξε μια σειρά από ερωτήματα που όπως είπε προκύπτουν: Αν το «μαγαζί» όπως το λέει εκείνος, χάνει λεφτά, επειδή είχε στηθεί παραμάγαζο, εκείνος που το γνώριζε από το 2016 τι έκανε μέχρι το 2019;

Έκανε κάτι για να κλείσουν τα παραμάγαζα;

Ενημέρωσε τον πρωθυπουργό, όλα αυτά τα τρία χρόνια;

Γνώριζε ο κ. Τσίπρας τι ακριβώς συμβαίνει, εφ όσον ο στενός συνεργάτης του αποκαλύπτεται ότι είχε μια γνώση από το ’16 και μετά;».

Ο κ. Καλαφάτης μίλησε για μια “ζοφερή κατάσταση”, σε συνδυασμό με παρακολουθήσεις δημοσιογράφων και πολιτικών που «σοκάρει τον οποιοδήποτε, πιστεύει σε ένα κράτος δικαίου».

Απαντώντας στους ισχυρισμούς του ΣΥΡΙΖΑ ότι όλα αυτά γίνονται για αποπροσανατολισμό της κοινής γνώμης, ο κ. Καλαφάτης μίλησε για μεγάλη απελπισία του ΣΥΡΙΖΑ.

«Για πολλά χρόνια, 4,5 χρόνια, ουσιαστικά άνθρωποι, οι οποίοι κατά την άποψη μου, είναι η επιτομή μιας Luben ανηθικότητας μπόρεσαν και διακυβέρνησαν αυτόν τον τόπο προσφέροντας και προβάλλοντας, δήθεν δικαιοσύνη και ουσιαστικά από τη μία καταρρακώνοντας το κύρος και την αξιοπρέπεια κυρίως της μεσαίας τάξης, αλλά ουσιαστικά και όπως βλέπουμε το ηθικό κομμάτι της διακυβέρνησης, σε έναν τέτοιο απίστευτο βαθμό που κανένας δεν θα μπορούσε να φανταστεί».

Χτίζουμε συμμαχίες σε πολιτικό και διπλωματικό επίπεδο

«Στα ελληνοτουρκικά γενικότερα η Ελλάδα έχει μια ενιαία στάση. Η κυβέρνηση κινείται σταθερά και αταλάντευτα μέσα στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου και τιμούμε τους κανόνες καλής γειτονίας και μονάχα σε αυτό το πλαίσιο μπορεί να υπάρξει μια ουσιαστική και εποικοδομητική συζήτηση με τους Τούρκους», ανέφερε ο κ. Καλαφάτης.

«Δείχνουμε και έχουμε δείξει έμπρακτα ότι είμαστε εδώ πέρα να υπερασπίσουμε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα, κάνοντας ότι χρειαστεί και το απέδειξε η χώρα μας, με την ακαριαία αντίδραση των ελληνικών δυνάμεων στον αιφνιδιασμό των Τούρκων και μάλιστα αιφνιδιάστηκε ο Ερντογάν», είπε και τόνισε με νόημα: Θα κάνουμε οτιδήποτε, μα οτιδήποτε χρειαστεί για να υπερασπίσουμε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα».

Υπάρχει και έμπρακτο ενδιαφέρον και πρόοδος στα μεγάλα έργα της Θεσσαλονίκης

«Βλέπουμε πράγματα να τρέχουνε και να γίνονται συγκροτημένα, οργανωμένα  χωρίς να υπάρχουν οι δύο οι τρείς υπουργοί από εδώ πέρα στην πόλη αλλά αυτό δείχνει και το έμπρακτο ενδιαφέρον της κυβέρνησης. Οτι ανεξαρτήτως αν δεν έχουμε εκπροσώπηση σε υπουργικό επίπεδο, (ο κ. Καράογλου κάνει εξαιρετικά τη δουλειά του, ως υφυπουργός), αλλά αυτή η αγωνία που την ακούω και εγώ, πιστεύω ότι διασκεδάζεται με την υλοποίηση συγκεκριμένων έργων και την πρόοδο αυτών των έργων που στο τέλος της ημέρας θα μας αφήσουν όλους ικανοποιημένους».

Ακούστε όσα είπε ο κ. Καλαφάτης στον Flash 99.4

© politic.gr