Φωτ. αρχείου

Καμίνης: Το πρόβλημα του Πεδίου του Άρεως παταγώδης αποτυχία της κυβέρνησης

Τα πυρά του κατά της κυβέρνησης για την κατάσταση που επικρατεί στο Πεδίο του Άρεως εξαπέλυσε ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης.

Ο κ. Καμίνης, σε δήλωσή του στο Βήμα της Κυριακής, έκανε λόγο για «παταγώδη αποτυχία» της κυβέρνησης στις πολιτικές πρόληψης για την εξάπλωση των ναρκωτικών, στις μεθόδους θεραπείας και στην καταστολή και πρόσθεσε ότι αν και ο ίδιος έχει θέσει εδώ και μήνες το θέμα της δημιουργίας κλειστών χώρων, ιατρικώς εποπτευμένης χρήσης ουσιών, η κυβέρνηση συντηρεί το «γύρω γύρω όλοι» και το «κρυφτούλι».

Ολόκληρη η δήλωση του δημάρχου Αθηναίων στο Βήμα της Κυριακής:

«Δεν μένουμε, ποτέ δεν μείναμε στο “γράμμα” των αρμοδιοτήτων μας: ασχέτως αν το Πεδίον του Άρεως ανήκει στην Περιφέρεια Αττικής, χρόνια τώρα οι υπηρεσίες του δήμου καθαρίζουν το Πάρκο, έστω και αν πολλές φορές χρειάζεται η συνδρομή της αστυνομίας. Το νιώθουμε ως ευθύνη μας απέναντι στην πόλη και τους κατοίκους της. Δεν θα τους αφήσουμε ούτε λεπτό μόνους. Πρέπει όμως να είμαστε δίκαιοι: Το πρόβλημα του Πεδίου του Άρεως δεν είναι πρόβλημα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Αποτελεί μια παταγώδη αποτυχία της κεντρικής κυβέρνησης σε τρία επίπεδα: Στις πολιτικές πρόληψης για την εξάπλωση των ναρκωτικών, στις μεθόδους θεραπείας, για τις οποίες τα παραδείγματα μεγάλων ευρωπαϊκών πόλεων μπορούν να μας δείξουν τον δρόμο και στην καταστολή, όπου βεβαίως κανένας δεν έχει πλέον την παραμικρή αυταπάτη ότι η ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη μπορεί να δώσει την παραμικρή λύση στη διακίνηση και το εμπόριο ναρκωτικών.

Δεν μπορώ να βρω καμία εξήγηση, πώς είναι δυνατόν να έχω θέσει εδώ και μήνες το θέμα της ανάγκης δημιουργίας κλειστών χώρων ιατρικώς εποπτευόμενης χρήσης ουσιών, για να σταματήσει η δημόσια χρήση και ο θάνατος στον δρόμο και να μη μου έχει απαντήσει η κυβέρνηση ούτε καν αρνητικά. Δεν θέλουν ούτε καν να το συζητήσουμε. Και συντηρούν το «γύρω- γύρω όλοι» και το κρυφτούλι στο Πεδίον του Άρεως, τη Νομική, την πλατεία Αμερικής, το Μεταξουργείο, τη Βαρβάκειο και άλλα σημεία της πόλης».