Καμμένος: «Να μην τολμήσει κανείς να αμφισβητήσει ούτε χιλιοστό»

Στις εκδηλώσεις για τον εορτασμό του Αγίου Γεωργίου, προστάτη του Στρατού Ξηράς στη Σχολή Πεζικού στη Χαλκίδα παραβρέθηκε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, συνοδευόμενος από τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ, τον ναύαρχο, Ευάγγελο Αποστολάκη, τον αρχηγό του ΓΕΣ, αντιστράτηγο Αλκιβιάδη Στεφανή, τον αρχηγό ΓΕΑ, αντιπτέραρχο, Χρήστο Χριστοδούλου και την ειδική γραμματέα του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, Καλλιόπη Παπαλεωνίδα.

Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης ο Π. Καμμένος μιλώντας για τους δύο στρατιωτικούς που παραμένουν στις φυλακές Αδριανούπολης, κρατούμενοι των τουρκικών αρχών, τους χαρακτήρισε «ομήρους» και τόνισε ότι το μυαλό όλων βρίσκεται συνέχεια σε αυτούς.

«Το Πεζικό αποτελεί την προμετωπίδα των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων και αυτή η Σχολή έχει διατηρήσει τις παραδόσεις και τον επαγγελματισμό έχοντας βγάλει ήρωες. Θέλω να ευχαριστήσω ιδιαίτερα το λαό της Εύβοιας, της Χαλκίδας, τους απόστρατους και εφέδρους, που είναι σήμερα εδώ, σε αυτή τη γιορτή, γιατί οι ένοπλες δυνάμεις, το μόνο που χρειάζονται είναι η αγάπη του ελληνικού λαού» τόνισε μεταξύ άλλων ο υπουργός Εθνικής Άμυνας και πρόσθεσε: «Ο ελληνικός λαός βρίσκεται δίπλα στις ένοπλες δυνάμεις σε αυτές τις στιγμές που έχουμε έναν αξιωματικό και έναν υπαξιωματικό ομήρους στις τουρκικές φυλακές υψίστης ασφαλείας. Όπως ακούσατε και στην ημερησία διαταγή του αρχηγού ΓΕΣ, ο νους μας, είναι συνέχεια σε αυτούς και βεβαίως σε όλο το προσωπικό που αποτελεί το κύριο οπλικό μας σύστημα».

“Επιθυμούμε την ειρήνη και εργαζόμαστε γι’ αυτή, αλλά…”

Και ο Πάνος Καμμένος κατέληξε λέγοντας πως «όσα δισεκατομμύρια ευρώ και αν δαπανήσουμε για νέα μέσα, θα είναι άχρηστα αν δεν υπάρχουν ο υψηλός επαγγελματισμός και το ηθικό των ενόπλων δυνάμεων, η ψυχή του Έλληνα στρατιώτη, του αξιωματικού, του υπαξιωματικού. Με αυτό το μεγάλο εξοπλιστικό προσόν που έχει ο ελληνικός λαός, δεν απειλείται από κανέναν. Επιθυμούμε την ειρήνη, εργαζόμαστε γι’ αυτή, αλλά δεν θα πρέπει να τολμήσει κανείς να αμφισβητήσει ούτε ένα χιλιοστό της εθνικής μας κυριαρχίας και της εδαφικής μας ακεραιότητας».