«Κάποιοι ήθελαν να μην είμαι απόψε στη Μυτιλήνη»

Βαρύτατες αιχμές και υπόνοιες  ότι κάποιοι επιδίωξαν να δημιουργήσουν κλίμα ένταση και τρομοκρατίας κατά την επίσκεψή του στη Λέσβο άφησε ο Αλέξης Τσίπρας, ξεκινώντας την ομιλία του στο περιφερειακό συνέδριο, τονίζοντας ότι «κάποιοι επιδίωξαν να μην είμαι απόψε στη Μυτιλήνη».

Επιχειρώντας μια επικοινωνιακή ρελάνς ο πρωθυπουργός καταφέρθηκε, χωρίς να ονοματίσει, εναντίων όσων «προσπάθησαν να εκμεταλλευτούν τις ειλικρινείς αγωνίες των κατοίκων του νησιού. Αλλά δεν τους κάναμε τη χάρη. Δεν φυγομαχήσαμε και δεν αποδράσαμε» όπως είπε.

«Κάποιοι θέλησαν να σπείρουν πόλωση και μίσος»

Σημείωσε μάλιστα κατά την ομιλία του στη Μυτιλήνη ότι «κάποιοι προσπάθησαν να εκμεταλλευτούν πραγματικές αγωνίες των κατοίκων αυτού του ιστορικού νησιού, για να σπείρουν πόλωση και μίσος και να εξυπηρετήσουν σκοπιμότητες».

Σχολιάζοντας τις πολιτικές εξελίξεις, ο Αλέξης Τσίπρας έκανε ειδική αναφορά στη λεγόμενη «καθαρή έξοδο».  «Όταν ο Πρόεδρος Γιούνκερ μιλά για την καθαρή έξοδο από το πρόγραμμα το καλοκαίρι του 2018, όταν ο επικεφαλής του ΟΟΣΑ μιλάει για άθλο του ελληνικού λαού και για χώρα πρωταθλήτρια στις μεταρρυθμίσεις, τι νόημα έχει εμείς να αναλώνουμε χρόνο και φαιά ουσία σε άγονες αντιπαραθέσεις, μόνο και μόνο για τις εντυπώσεις;» αναρωτήθηκε.

Και πρόσθεσε: «Αν η αντιπολίτευση επιθυμεί για λόγους εντυπωσιασμού να πείσει ότι η πραγματικότητα είναι άλλη, επειδή δε ταιριάζει με τις επιθυμίες της, ας το κάνει. Εγώ δε θα την ακολουθήσω» τόνισε.

«Δεν με αφορά μια σκιαμαχία χαρακωμάτων»

Σε άλλο σημείο επισήμανε ότι δεν τον αφορά καμία σκιαμαχία χαρακωμάτων. «Με αφορά η μάχη η πραγματική μάχη, η μάχη με τα προβλήματα, η μάχη της οικονομίας, η μάχη της ανεργίας, η μάχη της ανάπτυξης, η μάχη των επενδύσεων και της καινοτομίας, η μάχη και οι δυσκολίες της αντιμετώπισης της προσφυγικής κρίσης» συμπλήρωσε ο Αλέξης Τσίπρας.

Και συνέχισε: «Οικονομική και προσφυγική κρίση, αποσταθεροποίηση στην γειτονιά μας είναι οι δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε και μπροστά σε αυτές παλεύουμε για να δει ο τόπος ένα καλύτερο μέλλον. Αλλά στη μάχη αυτή δεν έχουμε συμμάχους διαπλεκόμενους εκδότες, ολιγάρχες και ανθρώπους της νύχτας αλλά ανθρώπους του μόχθου».