Καραγκούνης: «Ποτέ η Ελλάδα δεν έπνιξε πρόσφυγες»

«Η Ελλάδα ποτέ δεν έπνιξε πρόσφυγες και μετανάστες» δήλωσε στον Flash 99,4 ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Κώστας Καραγκούνης, με αφορμή τα όσα ανέφερε χθες από το βήμα της Βουλής ο Αλέξης Τσίπρας στη συζήτηση για το άσυλο.

Ο κ. Καραγκούνης χαρακτήρισε «ολίσθημα» τη χθεσινή τοποθέτηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, προσθέτοντας επίσης πως «αν ο κ. Τσίπρας θεωρεί ότι η κυβέρνησή μας πνίγει τους πρόσφυγες, τότε είναι μεγάλο πρόβλημα, καθώς σε καμία περίπτωση δεν είναι αλήθεια».

«Στη Μόρια και στο Αιγαίο έχουμε ζήσει διασώσεις αλλά και εκατοντάδες πνιγμούς. Δεν είναι πρόβλημα ή ευθύνη της ελληνικής κυβέρνησης ή του Λιμενικού, δυστυχώς έχουμε αυτήν την πραγματικότητα», επισήμανε ο βουλευτής της ΝΔ, ο οποίος συμπλήρωσε ότι «στατιστικά τα περισσότερα δυστυχήματα σημειώθηκαν τα τελευταία τέσσερα χρόνια επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Εμείς όμως, ποτέ δεν είπαμε ότι τους έπνιξε ο ΣΥΡΙΖΑ ή ότι φταίει το Λιμενικό. Δεν είναι σωστό να λέμε τέτοια πράγματα την ώρα που η Ελλάδα έχει πάρει στους ώμους της ένα τόσο μεγάλο πρόβλημα την ώρα που η Ευρώπη δυστυχώς σφυρίζει αδιάφορα».

Τι δεν έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ

Ο Κώστας Καραγκούνης κατά τη προσέγγισή του στο θέμα του προσφυγικού, εξέφρασε την άποψη ότι το λάθος του ΣΥΡΙΖΑ είναι πως δεν διαχώρισε τους παράτυπους μετανάστες με τους πρόσφυγες. «Εκεί ξεκινάει το μεγάλο πρόβλημα», ανέφερε χαρακτηριστικά, «διότι αν έχεις μία πολιτική που διαχωρίζει τον παράτυπο μετανάστη από τον πρόσφυγα, τότε σίγουρα ξεκαθαρίζουν τα πράγματα, γιατί ο παράτυπος θα ξέρει ότι με σύντομες διαδικασίες θα απελαθεί από τη χώρα, ενώ και ο πρόσφυγας θα ξέρει ότι δεν θα περιμένει 4-5 χρόνια στη νομική αβεβαιότητα για να πάρει το καθεστώς πρόσφυγα», επισήμανε.

«Το σημαντικό είναι να μπορούμε να δώσουμε προστασία σε αυτούς που έχουν πραγματική ανάγκη και από εκεί και πέρα να ξεχωρίσουμε το απλό. Είσαι παράτυπος μετανάστης; να επιστρέφεις στη χώρα γιατί το λέει το Κοινωνικό Δίκαιο. Είσαι πρόσφυγας; θα πρέπει γρήγορα να πάρεις το καθεστώς πρόσφυγα και όχι να περιφέρεσαι στις λάσπες της Μόριας για 4-5 χρόνια χωρίς να έχεις τα δικαιώματα που πρέπει να έχεις», διαμήνυσε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας.

Ακούστε τα όσα δήλωσε ο Κ. Καραγκούνης στον Flash 99,4:

Δείτε επίσης: «Χάος» στη Μόρια με πάνω από 15.000 πρόσφυγες