Καταγγελία στην ΕΕΑ για την «σχέση» της ΠΑΕ ΠΑΟΚ με την ΠΑΕ Ξάνθη

    Η ΠΑΕ Ολυμπιακός έκανε επίσημη καταγγελία στην Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού, ζητώντας να διερευνηθούν οι σχέσεις της ΠΑΕ ΠΑΟΚ με την ΠΑΕ Ξάνθη, μετά από όσα απεκαλύφθησαν εχθές σε τηλεοπτική εκπομπή. Οι «ερυθρόλευκοι», που εκπροσωπήθηκαν από την γενική διευθύντρια της ΠΑΕ, Λίνα Σουλούκου και τον διευθύνοντα σύμβουλο, Τάκη Αγραφιώτη, ζητούν την διερεύνηση της υπόθεσης σε βάθος, καθώς επίσης και την επιβολή των προβλεπόμενων κυρώσεων από τις κείμενες διατάξεις του νόμου, σε περίπτωση που αποδειχθεί ότι υπάρχει παρατυπία.

    Αποχωρώντας από τα γραφεία της ΕΕΑ, η κυρία Σουλούκου, δήλωσε μεταξύ άλλων: «Eγινε καταγγελία ενώπιον της αρμόδιας ΕΕΑ για ευθεία παραβίαση των διατάξεων του αθλητικού νόμου. Ζητούμε από την επιτροπή, να δει άμεσα και ουσιαστικά το θέμα, γιατί το διακύβευμα είναι η ακεραιότητα του πρωταθλήματος, όχι μόνο του εφετινού αλλά και του περυσινού. Ζητούμε τις άμεσες ενέργειές της και καλούμε όλες τις εθνικές και υπερεθνικές αρμόδιες αρχές να δουν το θέμα με σοβαρότητα.
    Η αλήθεια είναι ότι από την ΕΠΟ δεν έχουμε μεγάλες προσδοκίες γιατί το καλοκαίρι με την στάση της και τις προτάσεις της για αφαίρεση της πολυιδιοκτησίας και νομιμοποίησή της στους κανονισμούς, δεν προσδοκούμε ότι θα προβεί σε κάποιες ενέργειες. Η ΠΑΕ Ολυμπιακός θα εξαντλήσει όλα τα νόμιμα δικαιώματά της και θα αποταθεί ενώπιον όλων των αρμοδίων αρχών για να διαλευκανθεί η υπόθεση.
    Προβλέπονται μία σειρά από κινήσεις που είναι ήδη δρομολογημένες. Θα τις δείτε τις επόμενες μέρες. Πιστεύω ότι FIFA και UEFA έχουν ήδη ενημερωθεί, γνωρίζουν και βλέπουν καθημερινά. Θεωρούμε ότι τα ζητήματα και του εφετινού αγώνα ΠΑΟΚ-Ξάνθη και του περυσινού, πρέπει να μπουν στο μικροσκόπιο. Ο καθένας να αναλάβει την ευθύνη του. Θα πρέπει και η ΕΕΑ και οι αρμόδιες αρχές, κόντρα στη γραφειοκρατική λογική των αρχών, να σκύψουν πάνω από το θέμα και να δώσουν απαντήσεις».

    Αξίζει να σημειωθεί, ότι η ΕΕΑ συνεδριάζει κάθε Πέμπτη, όμως -μέχρι στιγμής- δεν έχει αποσαφηνισθεί, εάν στην αυριανή της συνεδρίαση θα επιληφθεί της καταγγελίας της ΠΑΕ Ολυμπιακός.

 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κλήθηκαν σε απολογία επτά ΠΑΕ της Super League

©Πηγή: amna.gr