Καβάλα: Γνωριμία με το πανάρχαιο άθλημα της πυγμαχίας

Περισσότεροι από 200 αθλητές, συνοδοί και προπονητές αναμένεται να συμμετάσχουν στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Πυγμαχίας Παίδων, Παμπαίδων, Κορασίδων και  Παγκορασίδων, που θα πραγματοποιηθεί στην Καβάλα από τις 17 έως τις 20 Οκτωβρίου.
Στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που έδωσαν ο αντιδήμαρχος Παιδείας και Αθλητισμού του Δήμου Καβάλας, Απόστολος Μουμτζάκης και ο γενικός γραμματέας της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πυγμαχίας Βασίλης Βεργόπουλος, τονίστηκε η σπουδαιότητα της διοργάνωσης, που φιλοξενείται για πρώτη φορά στην περιφέρεια και όχι στην Αθήνα.
Ο κ. Μουμτζάκης υπογράμμισε ότι ο Δήμος Καβάλας επιζητά τη διοργάνωση αγώνων τέτοιας εμβέλειας, «που προάγουν την καλλιέργεια του αθλητικού ιδεώδους και ενισχύουν τον αθλητικό τουρισμό. Επίσης, προβάλλουν την πόλη μας στην  Ελλάδα και το εξωτερικό. Η πυγμαχία είναι ένα δημοφιλές αλλά και δύσκολο άθλημα. Οι αθλητές της συνδυάζουν δύναμη, τεχνική και συγκέντρωση».
«Μέσα από τους καθημερινούς αγώνες που θα δώσουν οι αθλητές» τόνισε ο αντιδήμαρχος, «δίνεται η δυνατότητα στον κόσμο και ιδιαίτερα τους νέους να γνωρίσουν από κοντά το άθλημα της πυγμαχίας. Αποφασίσαμε αυτοί οι αγώνες να πραγματοποιηθούν σ` έναν ξεχωριστό χώρο. Αυτός θα είναι το σύγχρονο κλειστό γυμναστήριο του 6ου Λυκείου. Είναι ένα γυμναστήριο που διαθέτει όλες τις προδιαγραφές για να τους φιλοξενήσει. Επενδύσαμε χρήματα για να βελτιώσουμε τις εγκαταστάσεις και τις υποδομές του».  
Παίρνοντας τον λόγο, ο Βασίλης Βεργόπουλος επισήμανε μεταξύ άλλων ότι η Ελληνική Ομοσπονδία Πυγμαχίας αποφάσισε να μη γίνονται τα πρωταθλήματα στην Αθήνα, αλλά να φιλοξενούνται, κάτω υπό προϋποθέσεις, σε δήμους και πόλεις της περιφέρειας προβάλλοντας αυτό το πανάρχαιο άθλημα σε όλη την Ελλάδα».
«Είναι ένα άθλημα παρεξηγημένο μεν», σημείωσε ο κ. Βεργόπουλος, «αλλά καθόλου επικίνδυνο, όταν γίνεται κάτω από την καθοδήγηση σωστών προπονητών οι οποίοι είναι διαπιστευμένοι.  Στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα  θα συμμετέχουν 184 αθλητές από όλη την Ελλάδα σε τέσσερεις ημέρες αγώνων. Στην κατηγορία Παίδων συμμετέχουν 81 αθλητές από 37 σωματεία, στους Παμπαίδες 51 αθλητές από 30 σωματεία, στις Κορασίδες 27 αθλήτριες από 17 σωματεία και στις Παγκορασίδες 25 αθλήτριες από 13 σωματεία. Για μας, την ομοσπονδία, αυτοί οι αγώνες είναι το μέλλον της πυγμαχίας καθώς πρόκειται για μια σημαντική αθλητική διοργάνωση. Η νέα δημοτική αρχή έχει τη διάθεση να προσφέρει στον αθλητισμό. Είναι ένα καταπληκτικό γήπεδο αυτό που θα γίνουν οι αγώνες. Νιώθω την ανάγκη να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στην πόλη της Καβάλας για τη φιλοξενία των αγώνων».

Βασίλης Λωλίδης

©Πηγή: amna.gr