Κικίλιας: «Με υπογραφή Τσίπρα 5,1 δισ. μέτρα περιμένουν τους Έλληνες»

«Επίθεση» εναντίον της Κυβέρνησης και του Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Βασίλης Κικίλιας.

Ο Τομεάρχης Εθνικής Άμυνας αναφέρθηκε αρχικά στα περί εξόδου από το μνημόνιο κατηγορώντας τον πρωθυπουργό ότι λέει ψέματα.

«Όσα ακούμε για καθαρή έξοδο, η οποία δεν θα έχει άλλα μέτρα, ούτε περιορισμούς από τους εταίρους μας, είναι προφανές ότι είναι ψέματα. 5,1 δισ. μέτρα περιμένουν τους Έλληνες με υπογραφή Αλέξη Τσίπρα. Είναι μειώσεις των συντάξεων, μείωση του αφορολόγητου και η συνέχεια της υπερφορολογίας των Ελλήνων».

«Αν τολμάει ας πάει το φθινόπωρο σε εκλογές»

Ο Βασίλης Κικίλιας εν συνεχεία μίλησε για τα όσα είπε ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος για αυξημένη επιτήρηση και τα οποία έρχονται κατά τον ίδιο σε αντίθεση με αυτά που δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας.

«Ο κ. Τσίπρας υφάρπαξε την ψήφο των Ελλήνων υποσχόμενος ότι θα σκίσει τα μνημόνια, ότι θα φέρει σεισάχθεια, ότι θα διαγράψει τα τραπεζικά δάνεια. Σήμερα, ο υπουργός Οικονομικών της κυβέρνησής του, τού λέει ότι χρειάζεται αυξημένη επιτήρηση μετά το πέρας αυτού του μνημονίου, για τα μέτρα που έχουν υπογράψει. Με αυτά, αν τολμάει, ας πάει το φθινόπωρο σε εκλογές».

Ως υπεύθυνος Εθνικής Άμυνας στην ΝΔ ο κ. Κικίλιας δεν θα μπορούσε να μην τοποθετηθεί και για τους δύο έλληνες στρατιωτικούς που κρατούνται σε φυλακή στην Τουρκία.

«Πλησιάζουν δύο μήνες που τα δύο παιδιά μας, οι δύο στρατιωτικοί μας είναι έγκλειστοι στις φυλακές υψίστης ασφαλείας στην Αδριανούπολη. Το μυαλό μας, η ψυχή μας, η σκέψη μας, είναι σε αυτούς. Πονάει η ελληνική κοινωνία, οι οικογένειές τους, το στράτευμά μας».