Β. Kικίλιας: «Ο κ. Τσίπρας εμπαίζει τους Έλληνες»

«Ο Τσίπρας εμπαίζει τους Έλληνες τονίζει σε συνέντευξή του στην εφημερίδα των Συντακτών ο Βασίλης Κικίλιας και κατηγορεί την κυβέρνηση πως αδυνατεί να διαχειριστεί την ένταση στις ελληνοτουρκικές σχέσεις.

Ο τομεάρχης Άμυνας της Νέας Δημοκρατίας σημειώνει, μεταξύ άλλων, ότι η παραμονή των δυο Ελλήνων στρατιωτικών στις φυλακές υψίστης ασφαλείας της Τουρκίας είναι απόδειξη κυβερνητικής αναποτελεσματικότητας και έλλειψης στρατηγικής πρόληψης από το Μέγαρο Μαξίμου.

«Εκείνο που έχω τονίσει επανειλημμένως, είναι ότι στις διεθνείς σχέσεις προέχει η στρατηγική πρόληψης και αποτροπής. Θα έπρεπε να οργανωθεί άμεση νομική και διπλωματική παρέμβαση υπέρ των στρατιωτικών μας από την πρώτη ώρα. Εμφατικά! Από τη στιγμή που χάθηκε η συγκυρία, είναι αναπόφευκτη η κωλυσιεργία» δηλώνει χαρακτηριστικά, απαντώντας σε σχετική ερώτηση.

Κικίλιας: Επί Τσίπρα εργαζόμενοι «ζουν» με 380 ευρώ το μήνα

Για το Σκοπιανό, ο κ. Κικίλιας χρεώνει λάθη στην Κυβέρνηση όσον αφορά στο γεγονός ότι διαπραγματεύεται χωρίς προηγουμένως να έχει εξασφαλίσει την εγκατάλειψη του αλυτρωτισμού εκ μέρους των Σκοπίων και την παραδοχή ότι δεν υπάρχει «μακεδονικό έθνος» και τις αναγκαίες συνταγματικές αλλαγές.

Τέλος, κάνοντας ένα σχόλιο για την περίφημη «καθαρή έξοδο» που υπόσχεται ο Αλέξης Τσίπρας τον προσεχή Αύγουστο, ο κ. Κικίλιας υπενθυμίζει πως «ο κ. Τσίπρας έχει υπογράψει νέο κόψιμο συντάξεων και νέα μείωση του αφορολόγητου και πανηγυρίζει επειδή έχει υπερφορολογήσει τους πάντες και επειδή 650.000 εργαζόμενοι «ζουν» με 380 ευρώ το μήνα.