Κίνα: Αγοράκι γεννήθηκε τέσσερα χρόνια μετά τον θάνατο των γονιών του

Όπως μετέδωσαν τα κινεζικά μέσα ενημέρωσης, καθώς επίσης και το BBC, ένα μωρό γεννήθηκε στην Κίνα από παρένθετη μητέρα, τέσσερα χρόνια μετά τον θάνατο των γονιών του σε τροχαίο δυστύχημα.

Συγκεκριμένα, το ζευγάρι που σκοτώθηκε το 2013, είχε καταψύξει πολλά έμβρυα ελπίζοντας ότι με αυτόν τον τρόπο θα αποκτήσει παιδί με εξωσωματική γονιμοποίηση.

Ωστόσο, μετά το δυστύχημα οι γονείς του ζευγαριού έδωσαν δικαστική μάχη για να τους επιτραπεί να χρησιμοποιήσουν τα κατεψυγμένα έμβρυα, την οποία και κέρδισαν.

Το μωρό, ένα αγοράκι, γεννήθηκε τον Δεκέμβριο από μια παρένθετη μητέρα που κατοικεί στο Λάος η υπόθεση όμως ήρθε στη δημοσιότητα αυτή την εβδομάδα από την εφημερίδα Beijing News.

Παράνομη η παρένθετη μητρότητα στην Κίνα

Την εποχή του τροχαίου, τα έμβρυα φυλάσσονταν με ασφάλεια στο νοσοκομείο της Νανζίνγκ, ενώ το δικαστήριο έδωσε αρχικά το δικαίωμα στους γονείς του ζευγαριού να χρησιμοποιήσουν τα έμβρυα, μόνο αν μπορούσε να αποδειχτεί ότι αυτά θα φυλάσσονταν σε άλλο νοσοκομείο.

Επιπλέον στην Κίνα η παρένθετη μητρότητα είναι παράνομη και έτσι οι γονείς αναγκάστηκαν να αναζητήσουν λύση εκτός συνόρων. Τελικά, απευθύνθηκαν σε ένα ειδικό πρακτορείο παρένθετης μητέρας στο Λάος, όπου η πρακτική αυτή είναι νόμιμη.