Κίνα: Καφέ έβαψε σκύλους για να μοιάζουν με πάντα

Σάλο έχει προκαλέσει η κίνηση ενός καφέ στην Κίνα, να βάψει σκύλους της ράτσας Τσόου Τσόου ασπρόμαυρους, ώστε να μοιάζουν με πάντα. Η αντίδραση του κόσμου ήταν άμεση, καθώς η είδηση έγινε viral και πυροδότησε πολλά αρνητικά σχόλια, τόσο για την πολιτική του καταστήματος, όσο και για τον ίδιο τον ιδιοκτήτη του.

“Γιατί πρέπει να συμπεριφέρονται έτσι στους σκύλους”, αναρωτήθηκε κάποιος στο Twitter. “Μπορεί να φαίνονται αξιολάτρευτοι, αλλά η βαφή αυτή μπορεί εύκολα να τους βλάψει”, σχολίασε ένας άλλος χρήστης. Το καφέ ξεκίνησε να λειτουργεί πριν από έναν μήνα περίπου στην πόλη Τσενγκτού, της επαρχίας Σιτσουάν (η περιοχή αυτή φιλοξενεί πολλά πάντα, που είναι είδος προς εξαφάνιση), και μέχρι πρότινος προσέφερε υπηρεσίες βαφής κατοικιδίων ζώων. Μάλιστα, για να “διαφοροποιηθεί”, όπως ανέφερε από παρόμοια καφέ της περιοχής, έβαψε τους σκύλους με λευκή και μαύρη βαφή, ώστε να μοιάζουν με πάντα. Κάποιοι θεώρησαν άκακη την κίνηση, καθώς υποστήριξαν πως η βαφή αυτή δεν βλάπτει τα ζώα, ωστόσο πολλοί έσπευσαν να κατηγορήσουν το καφέ για αξιόμεμπτη μεταχείριση ζώων.

Κίνα: Καφέ έβαψε σκύλους για να μοιάζουν με πάντα

Προειδοποιεί η PETA

Φιλόζωοι και ακτιβιστές δήλωσαν σε αυστηρό τόνο πως οι βαφές είναι αφύσικες για τα ζώα και μπορούν να προκαλέσουν σοβαρές βλάβες στην υγεία τους. Μάλιστα, ανέφεραν το παράδειγμα ενός σκύλου, που το 2018 είχε υποστεί βαρύτατα εγκαύματα από βαφή για ανθρώπους, η οποία είχε εφαρμοστεί πάνω σε ολόκληρο το σώμα του. Μετά τον σάλο, το καφέ ανακοίνωσε στην σελίδα του στο Weibo πως δεν θα συνεχίσει να προσφέρει τις υπηρεσίες βαφής. «Το Τσενγκτού είναι σπίτι των πάντα. Θέλαμε να κάνουμε κάτι διαφορετικό, που θα μας ξεχωρίσει από τα υπόλοιπα καφέ και pet shop», εξήγησε ο ιδιοκτήτης, υποστηρίζοντας πως οι σκύλοι είναι απολύτως υγιείς.

Το καφέ ωστόσο παραμένει στόχος κατηγοριών και κριτικής και οι περισσότεροι τάσσονται κατά της πρακτικής που εφαρμόζει στους σκύλους του. «Οι σκύλοι είναι σκύλοι. Με το να τους βάψεις, δεν γίνονται πάντα, και είναι ζωντανά πλάσματα. Τους κάνεις κακό στο όνομα αυτού που νομίζεις πως δείχνει όμορφο», σχολίασε ένας ακόμα χρήστης στα social media.

Δείτε το βίντεο:

https://www.youtube.com/watch?v=fB5X2a4iyrI