Κίνα: Βάνδαλοι καταστρέφουν το Σινικό Τείχος ψάχνοντας αρχαία

Ανησυχία στις αρχές στην Κίνα έχει προκαλέσει το γεγονός, ότι βάνδαλοι καταστρέφουν το Σινικό Τείχος, αναζητώντας αρχαία νομίσματα και τόξα με τη βοήθεια ανιχνευτών μετάλλων.

Μάλιστα, οι τοπικές αρχές συνέλαβαν δύο δράστες, οι οποίοι φέρονται να έσκαψαν κατά μήκος του ιστορικού μνημείου, για να βρουν το… θησαυρό.

Παράλληλα, έγινε γνωστό ότι οι παράνομες ανασκαφές κάτω από ένα τμήμα του Σινικού Τείχους, το οποίο είχε χτιστεί πριν από 2.000 χρόνια, έχουν προκαλέσει δεκάδες τρύπες στο μνημείο.

Πιάστηκαν στα «πράσα» οι βάνδαλοι που έσκαβαν στο Σινικό Τείχος

Στην περιοχή της αυτόνομης περιοχής της Εσωτερικής Μογγολίας, την Μπαοτού, το Τείχος είναι χτισμένο στις κορυφογραμμές των βουνών και ανά 1.000 μέτρα έχει αμυντικούς πύργους – παρατηρητήρια.

Οι δύο ύποπτοι συνελήφθησαν την ώρα που έσκαβαν γύρω από έναν αμυντικό πύργο. Στην κατοχή τους βρέθηκαν πολλά κλεμμένα αρχαία αντικείμενα, τα οποία κατασχέθηκαν αμέσως. Η παράνομη ανασκαφή αναφέρθηκε από εθελοντές φρουρούς οι οποίοι προστατεύουν το Σινικό Τείχος.

Στην αυτόνομη περιοχή της εσωτερικής Μογγολίας το Σινικό Τείχος έχει έκταση 7.570 χλμ ή εκεί βρίσκεται το 35% του συνόλου του Σινικού Τείχους.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ